Recoltă rămasă neculeasă pe câmp

Fermierii cer declararea stării de calamitate din cauza secetei și a arșiței: Sunt zone unde 80% din terenurile cultivate sunt afectate

În judeţul Timiş, toamna a adus noi necazuri în agricultură. Cantităţi impresionante de porumb şi de soia au rămas pe câmp, neputând fi recoltate.

„A fost o toamnă atipică, mai ales în octombrie, când nu am putut lucra nici măcar zece zile”, spune Samson Popescu, un agricultor din Cărpiniş.

Din cauza vremii nefavorabile, campania de recoltare a fost împinsă în timp, fapt ce produce multe prejudicii agricultorilor.

Concret, este vorba de un consum sporit de motorină, dar şi de neefectuarea la timp a arăturilor, lucru care riscă să pericliteze anul agricol 2017.

Totuşi, se speră să existe condiţii prielnice în ultima parte din noiembrie şi prima din decembrie, pentru a recolta cantităţile rămase pe câmp în proporţie de 30-40 la sută.

O altă mare problemă o constituie preţul produselor agricole, grâul fiind cel mai ieftin din ultimii zece ani, iar porumbul ajungând la valori derizorii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Recoltă rămasă neculeasă pe câmp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *