Reacția Primăriei Timișoara după ce mai mulți oameni au fost stropiți cu insecticid: „A trecut intenţionat prin norul de substanţe de dezinsecţie creat”

Unii timişoreni se opun dezinsecției și deratizării, de frică să nu se otrăvească. E ilegal!

După ce postarea unei timișorence pe Facebook, în care femeia surprinde momentul în care mai mulți oameni sunt stropiți cu insecticid în Piața Libertății, a devenit virală, avem o reacție din partea primăriei.

CITEȘTE ȘI:  Dezinsecție cu exces de zel în Timișoara. Substanțe pulverizate direct spre trecători. Video!

Viceprimarul Farkas Imre susține că muncitorii au fost practic provocați de cei care nu vroiau să plece din piață. Mai mult decât atât, unul dintre ei ar fi intrat intenționat în norul de substanțe.

„Având în vedere feluritele relatări ale incidentului din Piața Libertății din noaptea de luni spre marți, facem cunoscută realitatea faptelor:

1. Era ora 1 noaptea, oră la care se convenise să se intervină în scop de dezinsecție, pentru a doua oara la sol, dupa ce avusesera loc si doua interventii din aer;

2. Substanţele folosite au toate aprobările de rigoare şi nu sunt toxice pentru oameni şi animale;
3. Piaţa era goală la acea oră, exceptând un grup de caţiva tineri care stăteau pe o bancă. Echipa de muncitori i-a rugat frumos să paraseasca piaţa deoarece urmează să se stropească de ţanţari. Ei nu s-au conformat, ci i-au luat in derâdere pe muncitori;

4. În situaţia creată, ştiind ca substanţele folosite nu sunt toxice, muncitorii au început stropitul. Când s-au apropiat de ei, tinerii s-au ridicat de pe bancă si s-au îndepărtat, excepţie facând unul singur care a trecut intenţionat prin norul de substanţe de dezinsecţie creat;

5. Primăria nu are niciun amestec în incident. Dacă cineva se simte prejudiciat, noi considerăm ca el trebuie să se adreseze instanţelor de judecată pentru a cere daune. Noi considerăm că muncitorii ar fi trebuit să ceară intervenţia unei echipe a Poliţiei Locale pentru a-si asigura condiţii ca sa-şi faca treaba – obligaţie contractuală faţa de Primărie;

6. Facem apel la cetaţeni să sprijine acţiunile de dezinsecţie nu să le boicoteze si la muncitori să evite situaţii ca cea în discuţie, apelând, la nevoie, la Poliţia Locală.”, se precizează în comunicatul semnat de Farkas Imre, viceprimar, „având în sarcină printre altele coordonarea generală a deratizării”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Reacția Primăriei Timișoara după ce mai mulți oameni au fost stropiți cu insecticid: „A trecut intenţionat prin norul de substanţe de dezinsecţie creat”

  1. Un raspuns informat si coerent din partea primariei, multumesc! Deci se poate. Daca ar fi raspuns un alt personaj am fi auzit tot felul de „nu stiu, ma voi interesa, desi nu cred sa…, in orice caz, in ultimii 50 de ani… cea mai ampla dezinsectie facuta vreodata, etc.”

  2. In astfel de situatii Politia Locala ar fi trebuit sa acorde asistenta firmei de dezinsectie, bun inteles, daca ar fi solicitat cineva acest lucru. Se puteau autosesiza. Cred ca este inadmisibil modul de rezolvare (recte gazarea oamenilor) si ar trebui luate masuri de catre cei in drept. Nu cred ca Vicele a avut cea mai oportuna reactie- el ar trebui sa apere intreresele concitadinilor inclusiv a celor tratati cu insecticid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *