Doliu în Banat! S-a stins din viață un cunoscut sportiv admirat pentru curajul și tenacitatea lui

vasile stoica sportiv

S-a stins din viață unul dintre cei mai îndrăgiți sportivi din Banat. A murit Vasile Stoica, temerarul sportiv paraplegic care a străbătut lumea într-un scaun cu rotile acţionat manual și care are în palmares și o performanță de Cartea Recordurilor.

Cetățean de onoare al municipiului Lugoj și membru al Clubului Sportiv al Handicapaților Fizic „Maraton’93”, Vasile Stoica a încetat din viață astăzi, la orele amiezii, la doar 49 de ani, în urma unui stop cardiac, scrie lugojexpres.ro

La sfârșitul săptămânii trecute, Vasile Stoica a participat la tradiționala competiție pentru persoanele cu dizabilități, Cupa „Ana Lugojana”, unde a obținut patru medalii, clasându-se pe locul I la aruncarea greutății, pe locul II la atletism -100 de metri și tenis de masă, și pe locul III la aruncarea suliței.

În peregrinările sale prin lume, în căruciorul cu rotile acţionat manual, Vasile Stoica a traversat America în 66 de zile, pe Route 66, de la Los Angeles la Chicago (3.800 de kilometri, în 2003), a făcut o călătorie până la cel mai vestic punct al Europei – Cabo Finisterre, Spania (în 2006) și o alta până la cel mai nordic – Capul Nord, în Norvegia (în 2013), a realizat un turneu în jurul lumii de 36.000 de kilometri într-un an de zile (1998-1999) și a intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai lungă distanță parcursă în fotoliu rulant – 132 de kilometri în 24 de ore (în octombrie 2001).

Și-a dorit mult să plece într-o nouă expediţie americană, de la Los Angeles (SUA) până la Santiago de Chile, în America de Sud, dar nu a reușit. Astăzi, însă, a plecat într-o expediție fără întoarcere. Printre îngeri…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Doliu în Banat! S-a stins din viață un cunoscut sportiv admirat pentru curajul și tenacitatea lui

  1. acest OM ne-a arătat tuturor că dacă ai voință ai și putere să ÎNVINGI !
    DRUM BUN SPRE ÎMPĂRĂȚIA LUI DUMNEZEU !
    DUMNEZEU SĂ TE ODIHNEASCĂ ÎN PACE !

Lasă un răspuns