Reabilitarea termică merge înainte pe bani de la bugetul local

reabilitare termica 1

Oportunitatea finanţării cu fonduri europene a reabilitării termice a blocurilor din Timișoara a venit spre finalul exerciţiului financiar trecut şi, deşi timpul era limitat, municipalitatea a încercat să profite de această oportunitate, chiar cu riscul de a finanţa de la bugetul local finalizarea unor lucrări, care nu puteau fi realizate în timpul scurt al derulării acestui program.

Primăria a depus în total șapte cereri de finanţare (53 de blocuri cu 2.520 de apartamente). Au fost aprobate cinci contracte de finanţare (51 de blocuri cu 2.379 de apartamente), cu o valoare de 43.743.894 de lei, din care fonduri de la Uniunea Europeană şi de la bugetul de stat, 26.246.336 de lei.

Până acum, valoarea cererilor de rambursare se ridică la 14.123.165 de lei. În total, au fost recepționate 30 de blocuri, dintre care cel mai recent joi, pe bd. Liviu Rebreanu nr. 2/1, un imobil cu zece etaje, două scări și 88 de apartamente. Valoarea totală a lucrărilor a fost de un milion de lei, durata de execuție de șase luni, iar cofinanțarea asociației de proprietari s-a ridicat la 200.824 de lei, ceea ce înseamnă aproximativ 2.300 de lei pe apartament.

Încă două blocuri vor fi recepționate în perioada următoare, alte 18 se află în lucru, iar unul necesită lucrări de consolidare.

În luna decembrie a anului trecut, consilierii locali au aprobat cinci proiecte de hotărâre prin care se prevedea alocarea de la bugetul local a sumelor necesare finalizării lucrărilor de reabilitare termică din programul cu finanțare europeană. Acestea însumează 18,3 milioane de lei.

Vestea bună pentru timișoreni este că vor putea fi accesate fonduri europene pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuințe și în exercițiul financiar actual.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *