„Reabilitare” cu gunoaie și schele părăsite la Clinica ORL

În ediția din 25 septembrie a „Renașterii bănățene”, în articolul intitulat „Pacienți printre schele”, v-am prezentat situația în care se află clădirea de pe Bulevardul Revoluției din 1989 nr. 6 în care funcționează Clinica ORL a Spitalului Municipal Timișoara, plină de schele atât în exterior, cât și în interior, pe care nu mai calcă de luni bune picior de muncitor.

Astăzi suntem în măsură să vă confirmăm ceea ce, probabil, bănuiați: pe beneficiarul lucrării de reabilitare, Primăria Municipiului Timișoara, care are „în grijă” clinica respectivă, îl doare în cot de tergiversarea aberantă a operațiunii.

Parteneriatul dintre Primăria Timișoara și firma Alex-Dia Construct, executantul lucrării, este, probabil, atât de strâns și reciproc avantajos (dovadă contractele încheiate pe bandă rulantă între cele două entități), încât disconfortul cauzat medicilor și pacienților Clinicii ORL reprezintă un detaliu absolut insignifiant. Probabil în suma de 600.000 de euro plătită de municipalitate pentru această renovare îndelungată este inclus și disconfortul celor mai sus menționați…

Până la clinica de top promisă de viceprimarul Dan Diaconu, cei care calcă pragul stabilimentului medical se pot „delecta” cu gunoaiele ce străjuiesc intrarea…

 

Gestionarea problemelor spitalelor intrând, conform organigramei primăriei, în atribuțiile viceprimarului Dan Diaconu, care dăduse, de altfel, în vară, declarații de presă pe tema reabilitării Clinicii ORL, l-am contactat, în vinerea de dinaintea apariției articolului din 25 septembrie, pentru a ne furniza un răspuns competent. În urma discuției cu domnul Diaconu, scriam în finalul articolului respectiv, următoarele: „(…) am scăpat din vedere detaliul că, la primărie, programul de lucru se încheie vinerea mai repede, astfel că domnul Diaconu nu ne-a putut lămuri: <Din păcate doar luni vă pot răspunde, nu mai e nimeni acum, iar structura care urmărește lucrarea nu mai este în coordonarea mea. Știu că a fost suspendare de șantier două luni pentru o problemă de proiect. Nu știu dacă au reînceput săptămâna asta sau urmează săptămâna viitoare>. În fine, n-au intrat zilele în sac, așteptăm cu interes precizările primăriei, pe care vi le vom prezenta de îndată ce ne vor fi făcute”.

Ce-i drept, viceprimarul Diaconu nu precizase în care zi de luni ne va răspunde: dumnealui nu ne-a mai răspuns luni, 25 septembrie, la telefon, nici la apelurile sau la mesajele telefonice pe care i le-am dat de-atunci încoace. În paralel, am expediat pe mail-ul Direcției comunicare a primăriei solicitarea de a ni se furniza lămuriri cu privire la următoarele chestiuni: precizarea motivelor pentru care lucrarea de reabilitare a Clinicii ORL stagnează de circa două luni, în condițiile în care proiectantul Prodao-Ing a predat noul proiect al liftului în prima jumătate a lunii august (modificările la proiectul liftului fiind motivul inițial al stopării lucrărilor); precizarea motivelor pentru care au fost oprite și lucrările la fațada clădirii Clinicii ORL, deși n-aveau nici o legătură cu casa scării, unde va fi amplasat liftul.

Termenul de răspuns anunțat de Direcția comunicare era… luni, 9 octombrie. Evident, n-am primit nici un răspuns nici de la subalternii domnului Diaconu și nu credem că se aliniază aiurea planetele în zilele de luni, ci, pur și simplu, nepăsarea și lipsa de profesionalism au ajuns la cote incomensurabile în Primăria Timișoara.

Foarte interesant este că atunci când vor să se laude, băieții din primărie sunt foarte cooperanți, răspund și fără să fie întrebați, pentru ca transparența să se transforme în opacitate în momentul în care mingile la fileu sunt înlocuite cu întrebări pertinente și la obiect.

De exemplu, viceprimarul Dan Diaconu anunța, în 17 august, cu surle și trâmbițe, pe propria-i pagină de Facebook, ce va face și va drege municipalitatea la Clinica ORL. Acum însă, brusc și dintr-odată, nu-și mai găsește cuvintele necesare pentru a explica cum e posibil ca o asemenea mizerie să fie tolerată de luni de zile în inima orașului…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns