Ratele ar putea să crească din nou. Câţi bani vom da în plus, dacă BNR măreşte iar dobânda-cheie

Ciucă a anunțat noile măsuri fiscale. Impozitul pe dividende crește la 8%. Taxe mai mari pentru tutun, alcool și jocuri de noroc

Ratele românilor ar putea să crească şi mai mult, în următoarea perioadă.

Specialiştii spun că, până la toamnă, indicele ROBOR va ajunge la 6%, după ce BNR a anunţat că inflaţia va depăşi 11 procente până în iunie.

Luna următoare, BNR este în faţa unei noi decizii de a majora dobânda-cheie.

Dacă BNR va mai majora dobânda-cheie luna viitoare, atunci indicele ROBOR va ajunge la 6% până în toamnă. Acest lucru înseamnă rate mai mari pentru românii care sunt sufocaţi de scumpirile la bunurile alimentare şi energie electrică şi gaze.
Spre exemplu, pentru un credit în valoare de 250.000 de lei contractat pe o perioadă de 30 de ani, plătim astăzi o rată de 1870 de lei, iar în urmă cu un an plăteam cu 500 de lei mai puţin.

CITEȘTE ȘI: Doliu în lumea filmului. A murit un mare actor român

Dacă indicele ROBOR va ajunge la 6%, rata noastră va creşte cu 730 de lei, faţă de anul trecut.
În timp ce Guvernul anunţă prin vocea Ministrului de Finanţe că nu ia în calcul amânarea ratelor, tot mai mulţi români au restanţe la plata creditelor.

Sunt deja aproape jumătate de milion de oameni în această situaţie. Specialiştii vorbesc despre o singură soluţie acum – refinanţarea creditelor.

Este o lovitură devastatoare pentru românii cu credite în lei calculate în funcţie de indicele ROBOR. Ratele se scumpesc de la o lună la alta, conform antena3.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns