Doliu în lumea filmului. A murit un mare actor român

Doliu în lumea filmului. A murit un mare actor român

Actorul Remus Mărgineanu, cunoscut din filme precum „Drumul Oaselor”, „Imposibila iubire” sau „Cardinalul”, a murit la vârsta de 84 de ani.

Teatrul Național Craiova a anunțat, duminică, faptul că actorul Remus Mărginean a murit.

„Primim o veste extrem de tristă astăzi: a încetat din viață actorul și profesorul Remus Mărginean, societar de onoare al Naționalului craiovean. Domnului Mărginean îi datorăm înființarea școlii de teatru din Craiova. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, scrie Teatrul Național Craiova.

Pe lângă piesele în care a jucat la Teatrul Național Craiova, actorul este cunoscut și din filme precum „Buzduganul cu trei peceți” (1977), „Vlad Țepeș” (1979), „Vacanță tragică” (1979), „Drumul oaselor” (1980), „Imposibila iubire” (1984), „Loverboy” (2011) sau „Fals tratat de mântuire a sufletului” (2011).

CITEȘTE ȘI: Cât de nocive sunt pentru sănătate uscătoarele de rufe pe care le avem acasă. Avertismentul lansat de oamenii de știință

Ultimul film în care a jucat Remus Mărgineanu a fost „Cardinalul” (2019), un film a cărui acțiune se petrece în anii ’50, când conducătorii bisericii Greco-Catolice sunt arestați și închiși în penitenciarul de la Sighet.

Remus Mărgineanu s-a născut la 22 martie 1938 la Cugir, județul Alba, conform Mediafax.

Foto: aarc.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns