Răsturnare de situație? Prințul din Liechtenstein: “Nu l-am împuşcat pe Arthur, ci un urs mai mic”

“Nu l-am împuşcat pe ursul Arthur, ci un urs mai mic”, spune prinţul Emmanuel de Liechtenstein în prima sa declaraţie publică despre subiect. Prinţul declară că a mers la vânătoare împreună cu ghizi români, pentru că a vrut să protejeze comunitatea de un pericol.

CITEȘTE ȘI: Migranți călcați de tractor în timp ce dormeau în lanul de rapiță, în județul Timiș. Ei au trecut ilegal frontiera în România

El susţine că totul a fost făcut legal, pe baza unei autorizaţii oficiale obţinute de la o autoritate competentă din România.

Declaraţiile au fost publicate în presa din Austria, la 4 zile de la izbucnirea scandalului legat de împuşcarea ursului Arthur.

În prima sa declarație oficială, prințul neagă acuzațiile ce i se aduc. Acesta recunoaște că a fost la vânătoare în România, dar spune că a fost ”însoțit de ghizi locali de vânătoare” și că “a împușcat ursul care crea probleme localnicilor, la o distanță de 250 de metri de casele dintr-un sat din zonă”.

Prințul este acuzat de Agent Green de braconaj și că ar fi împușcat cel mai mare urs din România. Potrivit jurnaliștilor austrieci, prinţul neagă că l-ar fi împușcat pe ursul Arthur și spune că există fotografii care pot dovedi acest lucru.

“Am obținut autorizația de vânătoare de la autoritățile responsabile, după ce un urs a pătruns adesea în gospodăriile din zonă și a fost declarat periculos de către autoritățile române, ceea ce a dus la organizarea acestei acțiuni de vânătoare”, mai spune prințul în declarația publicată de ziarul austriac.

Prințul nu confirmă că ar fi plătit 7000 de euro pentru a vâna în România, dar spune că, din infomaţiile sale, “taxa pe care a plătit-o este folosită pentru programe de protejare a urșilor și a locuitorilor care stau în zonele respective”.

„Vânătoarea are o lungă tradiție în familia mea”, mai spune prinţul din Lichtenstein, dar scopul acesteia a fost mereu pentru înlăturarea unui pericol și este practicată cu grijă pentru a nu fi afectate speciile pe cale de dispariție.

El asigură că va oferi tot sprijinul în ancheta deschisă de autorități și că este de acord cu publicarea rezultatelor investigației.

sursa: stirileprotv.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns