Ce reguli trebuie să respecte românii care merg în Anglia din 17 mai. Marea Britanie introduce sistemul „semafor”

Marea Britanie va introduce sistemul „semafor” în clasificarea țărilor cu risc epidemiologic, începând cu 17 mai. Conform clasificării inițiale, România se află pe lista galbenă, astfel că cei care ajung în Regat din țară noastră trebuie să se supună anumitor reguli.

CITEȘTE ȘI: Răsturnare de situație? Prințul din Liechtenstein: “Nu l-am împuşcat pe Arthur, ci un urs mai mic”

Astfel, ei vor trebui să facă un test înainte de călătorie, să stea în carantină la domiciliu pentru o perioada de 10 zile în Marea Britanie și vor trebui să efectueze 2 teste PCR în ziua a două și în ziua a opta pentru a putea ieși din carantină.

Sunt scutiți de carantină, însă doar dacă testul PCR este negativ, numai cei care vin din țări sau teritorii de pe lista verde, care cuprinde Portugalia (inclusiv Azore și Madeira), Israel și Ierusalim, Gibraltar, Islanda, Insulele Feroe, Brunei, Insulele Falkland, Australia, Nouă Zeelandă, Singapore, Saint Helena, Ascension and Tristan da Cunha, South Georgia & the South Sandwich Islands.

Cei aflați pe lista roșie sunt nevoiți să stea în carantină într-un hotel aprobat de guvern și nu la domiciliu, ca în cazul celor de pe lista galbenă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns