Răsturnare de situație pentru vacanța timișenilor

Evoluția pandemiei de COVID-19 a provocat o nouă abordare din partea turiștilor timișeni care vor să meargă în vacanță în această vară. După problemele întâmpinate de cei care vor să se relaxeze în alte țări, îndeosebi în Grecia, s-a produs o răsturnare de situație, cererea îndreptându-se, acum, în alte direcții.

„Mulți dintre cei care intenționau să meargă în Grecia cu mașina proprie sau cu autocarele agențiilor și-au schimbat opțiunea și preferă să se deplaseze cu avionul. Explicația este că, în acest caz, al transportului aerian, nu mai este necesară efectuarea testului COVID-19, care este destul de costisitor și implică și pierdere de timp”, a declarat Gabriela Petcana, reprezentata unei agenții de turism din Timișoara.

Un alt avantaj îl constituie și faptul că există mai multe zboruri directe chiar din Timișoara și un sejur cu avionul ajunge să coste cât unul cu mașina, pentru care turiștii trebuie să-și facă testul COVID-19.

CITEŞTE ŞI: Mai multe zboruri spre destinațiile de vacanță, cu plecare din Timişoara: Creta, Rhodos, Skiathos, Antalya şi litoralul românesc

Totodată, mulți timișeni se îndreaptă și spre litoralul românesc, unde a crescut foarte mult cererea, însă cea mai spectaculoasă creștere se simte în privința destinațiilor din Banatul montan, unde cel puțin la sfârșit de săptămână, aproape că nu se mai găsesc locuri.

”Este o cerere uriașă. Lumea vrea să meargă în vacanță, se simte clar acest lucru și este bine așa. Avem motive de speranță. Mai bine mergem în concediu, decât la psiholog. Nu trebuie să disperăm, pentru că întotdeauna există soluții de petrecere a timpului liber în siguranță”, a conchis Gabriela Petcana.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns