Alexandru Rafila, mesaj pentru „negaționiști”: Când se vor înmulți cazurile, oamenii vor afla de ele direct, nu din presă

Pe fondul evoluției curentului „negaționist”, medicul Alexandru Rafila, membrul în Comitetul executiv al Organizației Mondiale a Sănătății, spune că oamenii care nu cred în existența coronavirusului se vor convinge când vor afla de ele în mod direct, atunci când se vor înmulţi.

CITEȘTE ȘI: Răsturnare de situație pentru vacanța timișenilor

Rafila a declarat pentru Radio Europa Liberă că trebuie schimbată strategia de comunicare, fiind mai eficientă realitatea din spitale decât informaţiile. El este de părere că mesajele şi relatările din presă nu îi vor influenţa pe cei care nu cred că există Covid-19, dar atunci când cazurile se vor înmulţi, aceştia se vor confrunta direct cu ele şi se vor convinge.

Cred că mesajele medicilor vor putea să schimbe acest trend negaționist doar parțial. Ceea ce îi va convinge oameni este poziția României în raport cu celelalte state din Uniunea Europeană, îngreunarea deplăsărilor și înmulțirea numărului de cazuri din proximitate, conștientizarea faptului că pot să se îmbolnăvească și să facă chiar forme grave cu noul coronavirus. Pe măsură ce se înmultesc cazurile, tot mai multă lume va fi informată de existența lor în mod direct nu prin intermediul presei”, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila spune că ar trebui realizată o campanie care să arate realitatea din spitalele care tratează pacienții bolnavi de coronavirus. „E prea multă verbalizare și prea puțină imagine și realitate”, a mai spus Rafila, pentru Europa Liberă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns