Răsturnare de situație. Adriana Pistol, secretar de stat: Nu vor fi construite 25 de spitale noi prin PNRR, se aduc îmbunătățiri celor existente

Gripă severă în acest an. Pistol: Odată ce vaccinul devine disponibil, utilizați-l!

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Adriana Pistol, a declarat luni că nu vor fi construite 25 de spitale noi prin PNRR, așa cum s-a spus în spațiul public, ci doar vor fi aduse îmbunătățiri celor existente. Spitale noi vor fi doar spitalele regionale, a spus ea.

Întrebată, luni, în conferință de presă, când va fi cunoscută lista celor 25 de spitale noi care vor fi construite prin PNRR, Adriana Pistol a spus că nu vor fi construite spitale noi, ci vor fi aduse îmbunătățiri celor existente, ce vor fi alese dintr-o listă de 49 de unități medicale.

„În mod sigur va dura, nu pot să vă dau un termen cât va dura, pentru că este o procedură laborioasă. Problema e că nu va construi 25 de spitale. În PNRR, aceste 25 de spitale sunt finanțate pentru diverse îmbunătățiri, reconstrucții, reamenajări, fie în totalitate, fie parțial în anumite secții. Deci nu se vor construi 25 de spitale”, a spus Pistol.

Secretarul de stat din MS a fost întrebat, apoi, câte din cele 25 de spitale vor fi noi, iar dr. Pistol a răspuns: „Niciunul!”.

„25 de spitale sunt selectate dintr-o listă de 49 pe baza acelor criterii care au fost elaborate pentru a primi bani să își îmbunătățească stadiul în care ei lucrează acum. Spitale noi nu sunt decât acele spitale regionale. Nu au legătură acelea cu acestea 25. (…) Eu vă spun care e realitatea. Dacă așa scrie, vă rog frumos – cei de la presă – să verificați și să corectați. Nu se construiesc spitale noi”, a precizat secretarul de stat.

Ministerul Sănătății a publicat vineri în consultare publică Metodologia de prioritizare a investițiilor în infrastructura publică de sănătate aferente Componentei 12 – Sănătate, Investițiile 2.1 și 2.2. Infrastructură spitalicească publică nouă, incluzând echipamentele și aparatura medicală din cadrul PNRR.

Prin această componentă, în urma aplicării unor criterii de prioritizare, vor fi selectate minim 25 de obiective de investiții ce presupun construcția și dotarea de spitale / unități spitalicești noi la nivel național, din lista de 49 de obiective inscrise de către Ministerul Sănătății in anul 2021 și convenite cu Comisia Europeană, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de către Ministerul Sănătății.

Investiția totală se va ridica la peste 1.7 milarde de euro.

Potrivit MS, noile construcții vor respecta cerințele de eficiență energetică, conform legislației naționale și standardele de calitate și performanță existente la nivel internațional.

CITEȘTE ȘI: 38 de grade la umbră, în Banat! Prognoza meteo pentru ultimele 2 săptămâni din iulie

Includerea proiectelor în lista proiectelor finanțate prin PNRR va fi propusă de către Ministerul Sănătății, respectând prevederile metodologiei de prioritizare.

Lista va fi supusă aprobării prin Hotărâre de Guvern, ulterior demarându-se procedurile de finanțare specifice fiecărei investiții, Mediafax.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Răsturnare de situație. Adriana Pistol, secretar de stat: Nu vor fi construite 25 de spitale noi prin PNRR, se aduc îmbunătățiri celor existente

  1. Dragă Renașterea, vă rog încetați cu glumele astea că mă doare burta de rîs. Nu am mai rîs așa de cînd trăia bietul BennyHill. Auzi, 25 de spitale noi și, probabil, 2500 de km de autostradă ! Ha, asta nu se poate întîmpla decît dacă ne ocupă China și devenim provincie chineză, dar în nici un caz provincie europeană ! Dar, spre ghinionul nostru, China nu dă semne de tendințe expansioniste ! Ghinion !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *