Sfârșit de săptămână „de foc” pentru pompierii timișeni: au intervenit la 32 de incendii!

Incendiu într-un bloc din Timișoara. Zeci de locatari au fost evacuați

În acest sfârșit de săptămână, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea a 32 de incendii. Dintre acestea, 25 de intervenții au fost pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată care au afectat aproximativ 100 ha de vegetație uscată și miriști, 3 ha de grâu, un lan de floarea soarelui (aproximativ 1000 mp), un lan de rapiță (aproximativ 1000 mp), 65 de baloți de lucernă și 40 de traverse de cale ferată.

Totodată, în data de 15.07.2022, în localitatea Balinț, un incendiu de vegetație uscată s-a extins la o anexă gospodărească, iar proprietarul, care a încercat să stingă focul, a suferit arsuri la membrele superioare, fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Un alt incendiu de vegetație a mistuit o anexă gospodărească și în localitatea Bara, existând pericolul de propagare și la casa de locuit.

„Atragem atenția cetățenilor că în următoarele zile, odată cu creșterea temperaturilor, crește și riscul de producere a incendiilor care vă pot pune în pericol viața și bunurilor. Astfel, vă recomandăm să respectați toate măsurile pentru a preveni producerea unor tragedii.

❗NU utilizați focul deschis pe timp de vânt, secetă și/sau caniculă!
❗NU aruncați la întâmplare resturile de țigări!
❗𝐀𝐭𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐞! 𝐀𝐫𝐝𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐯𝐞𝐠𝐞𝐭𝐚𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐮𝐬𝐜𝐚𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐚 𝐫𝐞𝐬𝐭𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐯𝐞𝐠𝐞𝐭𝐚𝐥𝐞 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐬𝐭𝐫𝐢𝐜𝐭 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐳𝐢𝐬𝐚̆ dacă nu se impune ca o măsură excepțională în cazuri de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici, conform standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor. În cazurile speciale în care se impune arderea resturilor vegetale, luați toate măsurile necesare pentru a preveni producerea unui incendiu.

În urma activităților de informare preventivă și control, desfășurate în ultima perioadă de către inspectorii din cadrul unității noastre, au fost constatate o serie de nereguli privind nerespectarea măsurilor de organizare a activității de apărare împotriva incendiilor la persoane fizice/juridice care au executat activități agricole. Astfel, au fost aplicate sancțiuni contravenționale constând în avertismente și amenzi în cuantum de 18.000 lei.

CITEȘTE ȘI: 38 de grade la umbră, în Banat! Prognoza meteo pentru ultimele 2 săptămâni din iulie

⚠️Vă reamintim că arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deșeurilor și a altor materiale combustibile, se poate 𝐬𝐚𝐧𝐜𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐚𝐯𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥, de către ISU Timiș, în conformitate cu 𝐻.𝐺.𝑅. 𝑛𝑟. 537/2007 𝑝𝑟𝑖𝑣𝑖𝑛𝑑 𝑠𝑡𝑎𝑏𝑖𝑙𝑖𝑟𝑒𝑎 𝑠̦𝑖 𝑠𝑎𝑛𝑐𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑟𝑎𝑣𝑒𝑛𝑡̦𝑖𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑙𝑎 𝑛𝑜𝑟𝑚𝑒𝑙𝑒 𝑑𝑒 𝑝𝑟𝑒𝑣𝑒𝑛𝑖𝑟𝑒 𝑠̦𝑖 𝑠𝑡𝑖𝑛𝑔𝑒𝑟𝑒 𝑎 𝑖𝑛𝑐𝑒𝑛𝑑𝑖𝑖𝑙𝑜𝑟, cu 𝐚𝐦𝐞𝐧𝐳𝐢 𝐜𝐮𝐩𝐫𝐢𝐧𝐬𝐞 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞 𝟏𝟎𝟎𝟎 𝐬̦𝐢 𝟐𝟓𝟎𝟎 𝐥𝐞𝐢”, a transmis ISU Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *