Soluția antimicrobiană care oprește răspândirea Covid-19 pe orice suprafață ajunge în România

Soluția antimicrobiană care oprește răspândirea Covid-19 pe orice suprafață ajunge în România

Soluția antimicrobiană care oprește răspândirea Covid-19 pe orice suprafață ajunge în România. Soluția Resysten are o eficacitate de până la 99,9% după o singură aplicare.

Ministerul Sănătății din România a autorizat distribuția substanței ce funcționează asemeni unui strat protector antimicrobian și care oprește răspândirea agenților patogeni, inclusiv a stafilococului auriu meticilino-rezistent (MRSA) și Covid-19, pe orice suprafață, pentru o perioadă de până la un an.

Soluția a fost autorizată ca dezinfectant în clasa PT2, primind astfel undă verde pentru lansarea oficială pe teritoriul României. Resysten, care este deja utilizată în 33 de țări din întreaga lume, reduce prezența acestor agenți patogeni cu până la 99,9%, în urma unei singure aplicări.

Resysten, compania-mamă, a dezvoltat inițial soluția, încă din anul 2014, pentru a stopa răspândirea infecțiilor din spitale și a focarele de gripă în rețelele de transport în comun. În martie 2020, la începutul carantinei, compania a prioritizat testele extinse și a descoperit că substanța este eficientă și împotriva răspândirii Covid-19.

CITEŞTE ŞI: România a fost ținta principală a hackerilor, în ianuarie. „Tu eşti în acest video?” – mesajul care nu trebuie deschis niciodată

În 2021, în urma unui studiu realizat de Universitatea Ulster din Irlanda de Nord s-a descoperit, de asemenea, că produsul este foarte eficient împotriva răspândirii stafilococului auriu meticilino-rezistent (MRSA), o super bacterie din ce în ce mai întâlnită în spitale și care reprezintă o amenințare majoră la adresa sistemelor de sănătate din întreaga lume, conform Mediafax.

Foto: Adevărul


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns