Raed Arafat explică de ce ÎPS Pimen a fost înmormântat cu mii de oameni. „Trebuia să se facă altfel decât la un om simplu“

inmormantare pimen

ÎPS Pimen a fost înmormântat în prezența a mii de oameni, în condițiile în care pentru cei decedați de Covid-19 sunt reguli foarte stricte de înhumare. Raed Arafat a spus că în cazul lui ”trebuia să se facă altfel decât la un om simplu”.

În timp ce mii de familii din România și-au luat rămas bun de la cei decedați în cadrul unor ceremonii limitate la cel mult opt persoane, Biserica Ortodoxă Română a obținut de la Departamentul pentru Situații de Urgență și de la Institutul Național de Sănătate Publică o aprobare care a permis organizarea unei înmormântări cu mii de persoane, scrie Recorder.

CITEȘTE ȘI: Vești bune: niciun caz nou de coronavirus în Timiș. Situația la nivel național

Funeraliile Înaltpreasfințitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, s-au întins pe două zile, timp în care unii credincioși au ignorat toate avertismentele și au sărutat sicriul în care se afla trupul ierarhului. Medicii cataloghează drept inacceptabilă această derogare dată chiar de cei care dirijează lupta cu epidemia de coronavirus.

Arafat a confirmat că i-a fost prezentat un plan din partea ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, care propunea măsuri de siguranță – distanțare socială între credincioși, purtarea obligatorie a măștilor de protecție etc. – și, ținând cont de importanța persoanei decedate, s-a făcut o excepție.

„Este solicitarea personală a Mitropolitului Moldovei și Bucovinei. E foarte greu să refuzi când e vorba de așa ceva… Dar s-a acceptat ceva minimal, care să respecte toate regulile. Noi am acceptat în ideea că, fiind o personalitate bisericească, n-ai cum să nu accepți. Însă acceptul nostru a fost fără vreo excepție la partea de sănătate publică. Ce am dat a fost cu respectarea distanțării sociale, cu purtarea măștii. Dacă s-au încălcat regulile la fața locului, asta nu mai ține de noi. S-a dat un document pe baza unei analize făcute de INSP. Noi nu dăm de capul nostru”, a declarat Raed Arafat.

Citește mai mult AICI

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Raed Arafat explică de ce ÎPS Pimen a fost înmormântat cu mii de oameni. „Trebuia să se facă altfel decât la un om simplu“

  1. Ceva tipic ne este greu la toți numai nu la fel așa și cu legile în România care nu sunt pentru toată lumea numai pentru fraieri sau cum vede domnul Arafat problema nu cumva plătește el amenzile pe care le-au plătit alții????

  2. Cu ce e mai presus pimen? In fata lui dumnezeu suntem toti egali! Dar in fata lui arahat nu! Pai daca e pandemie nu e pt toti?Acolo nu se puteau infecta oameni? Cum vreti sa va mai creada lumea? Inca o dovada ca legea e doar pt prostimea adormita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *