Răducanu-Bârsăşteanu, un tandem pentru declaraţiile anului

raducanu barsasteanu

Ion Răducanu şi Titu Bojin nu mai candidează la parlament, asta e deja o certitudine. De ce s-au retras cei doi pe ultima sută de metri? Răducanu, preşedintele interimar al PMP, a dat o declaraţie care nici măcar politică nu poate fi numită.

În esenţă, deputatul spune că e nemulţumit pentru că nu s-a respectat paritatea între PMP şi UNPR, la împărţirea poziţiillor eligibile pentru alegeri. Motivarea nu e deloc credibilă, pentru că, în Timiş, unde cei doi candidează, locurile fruntaşe erau ocupate de doi… uneperişti, adică Ion Răducanu şi Titu Bojin!

Deputatul invocă, însă, situaţia din ţară, dar de când l-a apucat pe Răducanu grija candidaţilor din Botoşani sau Maramureş? Chiar atât de tare l-a prins dragul de ei încât renunţă la deputăţie şi la politică? E un gen de altruism greu de înţeles, mai ales în politică, unde fiecare îşi vede interesul propriu.

Mult mai aproape de adevăr sunt explicaţiile potrivit cărora Răducanu ar fi plecat forțat din partid, la solicitarea expresă a lui Traian Băsescu. Încercând o ieşire onorabilă, deputatul a invocat grija pe care o are faţă de unii colegi din ţară, pe care, aproape sigur, peste câteva luni îi va uita complet.

Din acest punct de vedere, declaraţia lui Răducanu o concurează pe cea a colegului său de deputăţie Florin Bârsăşteanu, care, după ce a fost scos de pe listele PSD pentru parlament, a venit cu o explicaţie la fel de puerilă: „Nu pot merge ca deputat, pentru că mă voi dedica Societăţii de Radioimagistică!”.

În realitate, exact ca în cazul lui Răducanu, şi Bârsăşteanu a făcut tot posibilul să mai prindă un mandat, însă nu a mai fost acceptat de echipă. Ca să dreagă busuiocul, deputatul aflat la final de mandat a invocat radioimagistica, o specialitate medicală care ar putea deveni pretext pentru toţi cei care nu mai au loc în politică.

„Refuz avansarea pentru că mă preocupă mai mult grija colegilor sau radioimagistica”, ar putea fi un model de declaraţie pentru toţi cei care ratează un obiectiv şi mai cred că lumea e credulă.

Nu putem trece nici peste declaraţia dată de Ion Răducanu cu privire la Titu Bojin: „Dacă plec eu, pleacă şi Bojin”. Chiar aşa să fi ajuns fostul preşedinte al CJT, o anexă a lui Ion Răducanu?

Să nu uităm că deputatul PMP-UNPR l-a mai ofensat o dată pe Bojin, când a declarat că nu fostul lider de la CJT a băgat partidul în consiliul judeţean, ci el, Răducanu, care era preşedinte de filială. Curios lucru, cât mai rabdă Bojin? Sau e ocupat şi el cu radioimagistica…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Răducanu-Bârsăşteanu, un tandem pentru declaraţiile anului

Lasă un răspuns