Elevii de la ”Ion Vidu” au rezolvat o cauză penală

elevi vidu

Curtea de Apel Timișoara, sala 282, Secția civilă. Ieri. La masa judecătorilor, trei elevi, din cadrul unui liceu, îmbrăcați în robă, au fost însărcinați să judece o cauză penală. Un coleg de-al lor luase de pe banca unei alte colege un telefon mobil de ultimă generație, pe care nu i l-a mai restituit.

Procurorul, tot un elev, ceruse o condamnare de doi ani într-un centru de detenție pentru colegul său, pe care îl acuzase de furt. În fața instanței, acuzatul s-a apărat spunând că a uitat să restituie telefonul, iar victima a declarat că nu dorește altceva decât recuperarea acestuia.

Cauza s-a derulat cu o viteză la care ceilalți justițiabili români nu ar putea decât să viseze. După câteva minute de proces și alte câteva alocate deliberării, judecătorii au decis: două săptămâni de muncă în folosul comunității.

Scenariul de mai sus a avut loc ieri, fiind organizat cu prilejul Zilei Europene a Justiției Civile și avându-i ca protagoniști pe elevii clasei a IV-a de la Liceul de Artă ”Ion Vidu” din Timișoara.

Purtătorul de cuvânt al instanței, judecătorul Cristian Pup, i-a felicitat pe elevi pentru maturitatea gândirii, pentru modul în care au știut să folosească un limbaj apropiat de cel folosit în instanță și pentru faptul că învățătoarea lor a reușit să-i ajute la regizarea evenimentului în doar două săptămâni.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns