Inculpații din ”Dosarul Poli II” au declarat că sunt nevinovați

proces poli

La termenul de marţi, cei 11 inculpați din ”Dosarul Poli II” și-au declarat nevinovăția în fața instanței, susținând, pe rând, că acuzațiile care li se aduc (respectiv alocarea ilegală a unor sume de bani în sprijinul echipei de fotbal) sunt nefondate.

De exemplu, Nicușor Miuț, fostul director al Direcției patrimoniu din cadrul primăriei, a declarat că el a semnat ordonanțările respective de plată către ”Poli” fără a ști ce presupun acestea în concret.

Nicusor Miut”Așa erau formularele, așa se proceda, în calitate de șef, semnam toate documentele prezentate de cei din subordinea mea. Domnul Costa se ocupa de dosar, acesta fiind transferat de la o altă direcție din cadrul primăriei”, a explicat Nicuşor Miuț.

În plus, s-a solicitat instanței ca acel angajat să fie citat pentru audiere la unul dintre termenele viitoare, în vederea clarificării acestor aspecte.

În schimb, fostul secretar al municipalității, Ioan Cojocari, i-a zăpăcit pe toți cu declarațiile sale. Timp de o oră, Cojocari a oferit instanței explicații cu privire la semnarea contractului de asociere a Municipiului Timișoara cu ”Poli”, concluzia fiind aceea că nu s-a încălcat nici o lege.

Cojocari a declarat că ideea acestei asocieri a aparținut fostului patron al echipei, Marian Iancu, pe fondul imaginii de care se bucura echipa la vremea respectivă.

cojocari”Au fost două mitinguri în care zece mii de oameni au strigat în stradă să se implice primăria să sprijine fotbalul timișorean. Unde sunt acum acei oameni? Știți câți erau pe stadion când juca Poli? Treizeci de mii de oameni, nu 30 sau 300, ca acum. Cum să nu susții echipa? În toată țara s-a întâmplat asta și noi, ca primărie, am acordat sprijin financiar tuturor sporturilor, și la baschet, și la handbal, nu doar la fotbal. Contractul de asociere a fost semnat în mod legal, în baza legii”, a mai declarat Ioan Cojocari.

Procesul este departe de a fi finalizat, căci pe lângă audierea altor inculpați, instanța a aprobat audierea unei liste lungi de martori, printre care Sorin Grindeanu (fost viceprimar la vremea faptelor incriminate), Marian Iancu (fostul finanțator), precum și a celor 15 consilieri care au adoptat hotărârea locală de asociere a municipiului cu echipa de fotbal.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Inculpații din ”Dosarul Poli II” au declarat că sunt nevinovați

  1. ce ati fi vrut sa declare? ca au furat de-au spart? numai cand aud de Cojocariiii ma apuca greata … iar Iancu … asta e de inteles – ii trebuiau carnati, sa nu cumva sa slabeasca dolofanu … ceilalti – lingai ieftini ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *