Radioactivitate crescută într-o zonă din Timișoara. Echipaje CRBN și de poliție fac verificări

Radioactivitate crescută într-o zonă din Timișoara. Echipaje CRBN și de poliție fac verificări

Radioactivitate crescută într-o zonă din Timișoara. Echipaje CRBN și de poliție fac verificări

Echipajul CBRN din cadrul Detașamentului 1 Pompieri Timișoara a efectuat, miercuri după-amiază, o misiune de cercetare radiologică într-o zonă de teren cu radioactivitate crescută. Materialul radioactiv se află în curtea Laboratorului de Igiena a Radiațiilor de pe strada Victor Babeș din Timișoara.

„Cercetarea radiologică s-a efectuat în prezența și sub îndrumarea inspectorului CNCAN (Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare). Echipajul CBRN a balizat zona la limita fondului natural de radiație. Facem precizarea că nu au fost persoane contaminate și nu există risc pentru populație, deoarece zona este în curtea laboratorului. Nu au fost persoane contaminate și nu există risc pentru populație, deoarece zona este în curtea laboratorului”, a transmis ISU Timiș.

Ce spune Poliția Timiș?

IPJ Timiș a comunicat: „Polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Timiș fac cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului materialelor nucleare sau al altor materii radioactive, întrucât în curtea Laboratorului de Igiena a Radiațiilor de pe strada Victor Babeș din Timișoara ar fi fost identificată prezenței unei surse de radiații”.

CITEȘTE ȘI: Primarii au protestat împotriva Prefecturii Timiș, din cauză că aceasta a contestat în instanță repartizarea banilor de către CJ Timiș

Zona rămâne sub supraveghere

”În urma măsuratorilor periodice de radioactivitate ale mediului, efectuate de către personalul Laboratorului Igiena Radiațiilor din cadrul Direcției de Sănătate Publică Timiș s-au constatat depășiri ale nivelului de radioactivitate naturală în zona adiacentă laboratorului, motiv pentru care aceasta a fost balizată, pentru a restricționa accesul.

A fost solicitat sprijinul instituțiilor abilitate în acest domeniu, pentru evaluarea situației.

La aceasta dată, ancheta se află încă în desfașurare iar până la finalizarea acesteia, zona rămâne sub supravegherea unui echipaj de poliție”, a declarat Cornelia Bubatu, purtător de cuvant DSP Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *