Primăria alocă 3,5 milioane de lei pentru reabilitarea pasajului de pe strada Polonă

Primăria Timișoara alocă 3,5 milioane de lei pentru reabilitarea pasajului de pe strada Polonă

Primăria Timișoara alocă 3,5 milioane de lei pentru reabilitarea pasajului de pe strada Polonă

Un pasaj modern va fi construit pe locul pasajului Slavici – Polonă, construit în 1982 și aflat în stare avansată de degradare, anunță Primăria Timișoara.

În bugetul pe 2024, a fost prevăzută suma de 3,5 milioane de lei pentru Proiectul Tehnic (PT) și execuția lucrărilor, fonduri ce vor fi suplimentate la rectificare astfel încât investiția să înceapă la finalul acestui an.

“Am parcurs în ultimii doi ani toate etapele tehnice și de avizare pentru acest proiect și acum putem să dăm drumul la licitația pentru proiectul tehnic și execuția propriu-zisă a lucrărilor. E un șantier mult așteptat de cei din Freidorf, dar și de cei care s-au mutat în Utvin sau Sânmihaiu Român și vin zilnic în Timișoara la școală sau la serviciu.

Tot carosabilul e foarte degradat și e o adevărată aventură pentru pietoni și bicicliști să traverseze zona.

Practic, vom reconstrui trei poduri cu 2 km de șosea, cu piste pentru bicicliști și trotuare sigure. E un proiect scump de peste 90 de milioane de lei pe care îl facem din bugetul local, dar e un proiect care nu mai poate aștepta”, a declarat primarul Dominic Fritz.

După aprobarea bugetului, va fi lansată licitația pentru Proiect Tehnic și execuția lucrării. 3 luni sunt alocate proiectării propriu-zise iar 1 an realizării proiectului.

Lucrările includ demolarea integrală a actualului pasaj; construcția unei fundații noi; construcția pasajului nou cu 3 tronsoane (poduri) și cu șosea de 2 km; reabilitarea trotuarelor și pistelor pentru biciclete (acolo unde situația din teren permite).

De asemenea, sunt prevăzute intervenții la rețelele edilitare, la sistemul de iluminat public, rețeaua de gaz, rețeaua de apă și canalizare și vor fi amenajate zone verzi. Realizarea proiectului va contribui astfel la diminuarea surselor de poluare prin asigurarea unui sistem rutier corespunzător și a unui sistem de colectare și scurgere a apelor de pe platforma străzilor, cât și la ameliorarea calității mediului înconjurător.

CITEȘTE ȘI: Primarii au protestat împotriva Prefecturii Timiș, din cauză că aceasta a contestat în instanță repartizarea banilor de către CJ Timiș

În acest moment, starea actuală a pasajului este de degradare majoră, atât la nivel de infrastructură, cât și în ceea ce privește carosabilul, trotuarele, bordurile. Astfel, proiectul în valoare de 94.380.352 lei (TVA inclus) țintește la dezvoltare urbană.

La sfârșitul investiției, drumul spre zona industrială, zona Polonă și localitățile limitrofe va fi mai rapid și mai sigur. Carosabilul modern, trotuarele și pistele pentru biciclete vor reduce semnificativ riscul accidentelor, iar amenajarea zonelor verzi va contribui la îmbunătățirea calității aerului și la reducerea poluării.

Sursa foto: Primăria Municipiului Timișoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *