Răbdarea unui călugăr budist, pusă la încercare de o pisică dornică de afecţiune. Video

pisica 2

O pisică aflată într-un templu thailandez, dornică de afecţiune, a testat răbdarea unui călugăr budist care a încercat să-şi menţină concentrarea în timpul rugăciunilor de cinci ore de Anul Nou.

CITEȘTE ȘI: Șase tineri uciși, după ce un șofer cu Audi TT, beat criţă, a intrat în ei ca o rachetă

Călugărul îmbrăcat într-o robă de culoarea şofranului poate fi văzut într-o înregistrare video în timp ce încearcă să îndepărteze cu blândeţe felina care i s-a urcat în poală. Filmarea, publicată pe Facebook de una dintre persoanele prezente în templu, i-a încântat pe thailandezi şi a devenit virală. Respectul faţă de toate fiinţele vii este un principiu de bază în budism, religia împărtăşită de 95 de procente din populaţia Thailandei.

ที่วัดอุดมรังสี เขตหนองแขม กรุงเทพฯ เมื่อคืนที่ผ่านมา (31 ธ.ค.) มีการจัดกิจกรรมสวดมนต์ข้ามปี แต่ที่ทำเอาเหล่าศาสนิกชนอดอมยิ้มไม่ได้ ก็คือเจ้าเหมียวตัวนี้ ที่พยายามออดอ้อนหลวงพี่ไม่หยุด.ที่มา: Flash Nophayong Sookphan

Publicată de Amarin News pe Marţi, 31 decembrie 2019

După mai multe încercări de a îndepărta felina – care s-a urcat pe roba sa, i-a frământat umărul şi i-a acoperit cartea de rugăciuni – călugărul a renunţat şi a început să o mângâie.

”Am încercat să citesc din carte. Dar eram mai concentrat la pisică”, a declarat călugărul în vârstă de de 25 de ani care se recomandă după numele monastic Luang Pi Komkrit Taechachoto. Prezenţa pisicii a atras priviri severe din partea unui călugăr mai în vârstă, aşezat în apropiere, în templul Wat Udomrangsi de la marginea Bangkok, unde felina se numără printre vizitatorii obişnuiţi.

Nophayong Sookphan, autoarea filmării, a declarat că pisica a sărit pe scenă cu circa 15 minute înainte de miezul nopţii şi nu a vrut să plece decât după trecerea în noul an. Ea a publicat iniţial înregistrarea video pe un grup de Facebook numit ”Cats’ Slaves” (sclavii pisicilor) de unde a fost distribuită de utilizatori pe diverse pagini.

Filmarea a fost vizionată de circa 300.000 de ori şi a fost preluată de postul Thai TV, notează Reuters, citat de Agerpres.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.