PUZ-ul din zona ultracentrală a Timișoarei a expirat. Proprietarul terenului vrea să îl vândă cu 11,2 milioane de euro

PUZ-ul din zona ultracentrală a Timișoarei a expirat. Proprietarul terenului vrea să îl vândă cu 11,2 milioane de euro

PUZ-ul din zona ultracentrală a Timișoarei a expirat. Proprietarul terenului vrea să îl vândă cu 11,2 milioane de euro.

La vremea lui, Planul Urbanistic Zonal al unui mare proiect imobiliar pe terenul de lângă Primărie, gândit cu prețul demolării Liceului Israelit (de Arte) și a Inspectoratului Școlar a stârnit multe reacții vehemente.

CITEȘTE ȘI: Noi mesaje false în numele Poliției, Interpol sau Europol. Avertismentul Directoratului Național de Securitate Cibernetică

Azi, a fost ultima zi în care acest PUZ a fost valabil.

În Consiliul Local, proprietarul terenului și-a exprimat intenția de a-l vinde și, așa cum cere legea pentru clădirile și terenurile din zona de monumente, a întrebat Municipalitatea dacă nu vrea să-l cumpere. Prețul cerut: 11,2 milioane de euro.

„Cred în valoarea acestui loc: atât ca poziție, cât și ca istoriei și memorie urbană. Da, vreau să obținem pentru Timișoara acest teren, dar nu în orice condiții.

Nu vreau să luăm decizia neinspirată de a cumpăra la un preț supraevaluat un teren cu clădiri, pe care în 2016 aceeași proprietari au vrut să-l vândă cu 5 milioane de euro. Și pe care administrația de atunci, cu largul concurs al unor consilieri care sunt și azi în funcție, a decis să nu-l cumpere.

Dacă proprietarul nu va reuși să-l vândă cu peste 11 milioane de euro, pentru orice modificare de preț – în sus sau în jos – este obligat de lege să vină din nou în Consiliul Local pentru exercitarea dreptului de preempțiune.

Și, chiar dacă nu putem cumpăra acest teren, faptul că PUZ-ul expiră ne dă șansa să ne implicăm în viitoarea documentație urbanistică, poate cu un alt proprietar și să punem în valoare acest loc ultracentral al Timișoarei, încărcat de istorie”, afirmă primarul Dominic Fritz, într-un mesaj postat pe Facebook.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “PUZ-ul din zona ultracentrală a Timișoarei a expirat. Proprietarul terenului vrea să îl vândă cu 11,2 milioane de euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *