Noi mesaje false în numele Poliției, Interpol sau Europol. Avertismentul Directoratului Național de Securitate Cibernetică

Noi mesaje false în numele Poliției, Interpol sau Europol. Avertismentul Directoratului Național de Securitate Cibernetică

Noi mesaje false în numele Poliției, Interpol sau Europol. Avertismentul Directoratului Național de Securitate Cibernetică.

Directoratul Național de Securitate Cibernetică atrage atenția asupra unor noi încercări de înșelăciune prin mesaje false transmise în numele unor instituții.

Astfel, sunt bizate e-mailuri care pretind a veni din partea Poliției Române, Interpol sau Europol.

CITEȘTE ȘI: Defecțiune la rețeaua primară Colterm, consumatori afectați

„Așa cum se poate observa din textul plin de greșeli în limba română, atacatorii servesc potențialelor victime un scenariu conform căruia sunt anchetați pentru pornografie infantilă și oferă o limită de 48 de ore pentru a oferi o justificare pe mail. Acolo, cel mai probabil, atacatorii vor cere date sensibile (personale, de autentificare și financiare) sub diferite alte pretexte. În realitate, adresa nu aparține Poliției, fiind una de gmail sau alt domeniu, nu politiaromana.ro sau europol.europa.eu”, transmite DNSC.

DNSC îi îndeamnă pe utilizatori să fie vigilenți cu privire la primirea unor astfel de mesaje nesolicitate, să nu dea crezare scenariului și, în cazul în care acestea includ link-uri sau atașamente, să evite accesarea lor, respectiv să le raporteze către DNSC – e-mail [email protected] sau telefon 1911.

„Dacă ați căzut în capcană și ați răspuns cu detalii sensibile, ori date cu caracter personal, date de autentificare și mai ales detalii financiare ale conturilor sau cardurilor dvs, contactați imediat banca pentru a bloca acel card și eventuale tranzacții ilicite din cont, Poliția pentru a deschide o investigație și DNSC, pentru a informa mai departe și alți utilizatori despre tipul acesta de atac”, adaugă cei de la DNSC.

aradon

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *