Salariul minim va fi de 3.000 lei de la 1 ianuarie, iar în construcții va fi de 4.000 lei

Încep plăţile pentru beneficiarii Venitului Minim de Incluziune

Salariul minim va fi de 3.000 lei de la 1 ianuarie, iar în construcții va fi de 4.000 lei.

Salariul minim pe economie va fi de 3.000 de lei începând de la 1 ianuarie, iar în domeniul construcțiilor, de 4.000 de lei, a anunțat Guvernul, joi, la finalul discuțiilor din Comitetul Național Tripartit. Executivul a mai comunicat că măsura a fost dezbătută după ce au fost analizate propunerile patronatelor și sindicatelor cu privire la majorarea salariului minim.

CITEȘTE ȘI: PUZ-ul din zona ultracentrală a Timișoarei a expirat. Proprietarul terenului vrea să îl vândă cu 11,2 milioane de euro 

Salariul minim pe economie va fi majorat la 3.000 de lei, din care 200 de lei vor fi scutiți de impozit și contribuțiile la asigurări. Totodată, a fost stabilit ca salariul minim pentru sectorul construcţiilor să crească la 4.000 de lei tot de la 1 ianuarie 2023.

„Am considerat necesar să ne consultăm pe acest subiect cu partenerii sociali, pentru ca în funcţie de propunerile lor şi de perspectivele bugetare pentru anul viitor să venim cu o soluţie realistă pentru contextul actual”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit comunicatului de presă al Guvernului.

La reuniunea de joi a Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, din partea Guvernului au mai participat ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale Marius Budăi, ministrul Finanţelor Adrian Câciu şi ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării Sebastian Burduja.

sursazilei


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *