PUZ industrial într-o localitate timişeană

cornel toma primar pesac

Primăria comunei Pesac dezvoltă un PUZ (Plan urbanistic de zonă) industrial pe o suprafață de 7,5 hectare. Perimetrul avut în vedere în acest scop se află pe amplasamentul fostei zootehnii, care se întinde pe 15 hectare de teren, pe acesta existând și construcții.

CITEŞTE ŞI: Sănătatea timişorenilor, în pericol aproape în fiecare local

Primarul Cornel Toma (foto) a declarat că suprafața vizată se află în proprietatea comunei, situată fiind în intravilanul localității, și în prezent nu este utilizată. Terenul destinat zonei industriale va fi parcelat în loturi de 3.000-5.000 de metri pătrați, acestea urmând a fi oferite celor interesați.

Administrația dorește în primul rând să aducă în acest perimetru firmele agricole care activează pe teritoriul comunei. Ele vor fi îndemnate să-și construiască sedii și să-și amenajeze locuri de parcare-depozitare a utilajelor, aflate acum pe spațiul public al străzilor din localitate.

CITEŞTE ŞI: Fetiţă româncă de 2 ani călcată cu maşina şi lăsată să moară în stradă de alt român, în Spania

Cât privește atragerea de investitori cu profil neagricol în noul perimetru, edilul-șef spune că aceștia pot fi cu mare greutate convinși să se stabilească aici, pentru că actualmente aproape toate comunele au astfel de zone pentru investiții.

În plus, județul Timiș se confruntă și cu o acută lipsă de forță de muncă. În acest context se poate spera doar la atragerea unor investiții care să folosească puțini salariați, maximum 10 salariați.

Decizia luată vizează ca terenul de care s-a vorbit să capete o utilitate și să nu se transforme într-un depozit de gunoaie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns