Proiect în Parlament: românii vor putea dona bani pentru construcția de autostrăzi

autostrada 18

Preşedintele PMP Bistriţa-Năsăud, deputatul Ionuţ Simionca, a iniţiat un proiect de lege denumit „Adoptă o autostradă”, prin care românii să poată direcţiona cei 2% din impozitul pe venit către un fond de investiţii regional menit să ajute la construcţia de autostrăzi. De asemenea, și firmele ar putea contribui la acest fond cu 20% din impozitul pe profit.

„Pentru că nu vreau ca Autostrada Nordului să dureze 20-30 de ani şi pentru că vreau cât de repede să putem merge pe această autostradă, am făcut un proiect legislativ pe care l-am intitulat ‘Adoptă o autostradă’ şi hai să ne facem singuri o ţară ca afară. ‘Adoptă o autostradă’ este un concept care funcţionează în Statele Unite la întreţinerea autostrăzilor. Am făcut şi un sondaj pe Facebook, unde 75% dintre respondenţi au fost pro acest proiect. Acest proiect dă oportunitatea, deci nu obligă, cetăţenilor să direcţioneze 2% din impozitul din venit”, a explicat deputatul PMP, informează Agerpres.

În opinia sa, aceste fonduri de investiţii regionale pot constitui surse de finanţare complementare pentru construcţia de autostrăzi, fapt ce ar putea duce, în cele din urmă, la legături mai rapide şi mai sigure din nordul şi estul ţării cu zona Timişoara – Arad şi, mai departe, ieşirea spre Occident.

Proiectul va fi depus luni, la Senat, şi va intra în dezbatere publică pentru următoarele două luni. Liderul judeţean al PMP a discutat problema autostrăzilor din România şi cu un deputat german, Alexander Kulitz (FDP), invitat la conferinţa de presă de sâmbătă, care efectuează o vizită de două zile în judeţele Bistriţa-Năsăud şi Cluj, alături de oameni de afaceri din Germania, pentru a se întâlni cu antreprenori locali, conform stiripesurse.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns