Sănătatea timişorenilor, în pericol aproape în fiecare local

O descoperire surprinzătoare a fost făcută de inspectorii de la Protecția Consumatorilor la un fast-food din mall-ul timișorean.

”Am găsit 100 de kilograme de produse neconforme.

CITEŞTE ŞI: Taxa pe care românii o vor plăti în supermarket. Nu e păcăleală, se aplică de duminică

Ca de exemplu, piept de rață expirat de peste un an și jumătate! De asemenea, aceștia nu prezentau lista alergenilor sau nu specificau că preparatele provin din produse congelate.

Oamenii trebuie să aibă mare atenție, deoarece câștigul financiar primează pentru acești agenți economici, care lasă la o parte siguranța consumatorilor”, a declarat comisarului-șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor din Regiunea Vest – Timiș, Claudiu Sorin Susanu.

Din 25 de unități de alimentație publică controlate în Timișoara, 17 și-au oprit activitatea în urma inspecțiilor derulate în ultima lună de inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor din Regiunea Vest – Timiș.

”Neregulile au fost numeroase și grave. De exemplu, materia primă a fost depozitate necorespunzător, starea termică propusă de producător a fost modificată, iar multe dintre alimente erau expirate. Au fost aplicate sancțiuni în valoare de 290.000 de lei”, a spus Claudiu Sorin Susanu.

Nici locurile de îmbăiere din Timișoara nu sunt conforme cu prevederile în rigoare. Cele două spa-uri verificate au fost imediat închise, deoarece calitatea apei depășea de peste două ori parametrii privind cantitatea de clor și lipseau elementele de siguranță. ”În fiecare caz, amenzile au mers până la 50.000 de lei”, a spus Claudiu Sorin Susanu.

4 Comments
Cititor 31/03/2019
Felicitari ! A venit de deoarte si nu-i pe mana cu excrocii astia ,care sunt pe mana cu astia de aici de la OPC ! Rasi toti derbedeii care isi bat joc de clienti si le pun sanatatea in pericol ! Poate ca ar fi bine sa fie rotiti cei de la OPC dintr-un judet in altul , iar cei care nu performeaza dat afara ! Astia de la Timis sunt sigur pe mana cu patronii de carciumi.
Ileana Micsa 31/03/2019
Echipa de la OPC trebuie triplată iar mizeriile găsite pedepsite cu închisoare și arătate populației cu nume și prenume ,FELCITARI șefului Sorin Susanul !
Ludmila 31/03/2019
Felicitări acestui domn , trebuie sa continue controalele , mai ales în localurile de alimentație publică,este inadmisibil sa nu se respecte niște condiții minime , si mai ales la preturile din Timișoara.
ghiocel trandafir poanta 31/03/2019
atîta timp pînă cînd acesti criminali nu sînt desconspirati nu se rezolvă nimic.plăteste amenda si dă si mai tare să recupereze paguba.