Punct şi de la capăt, mai bine organizaţi şi cu plusul omogenităţii

minge fotbal american 1

Pierderea finalei mici a campionatului nu a afectat moralul jucătorilor de fotbal american de la Timişoara 89ers. Echipa de pe Bega îşi propune să devină mai puternică, având deja paşii pregătiţi pentru o ediţie următoare mai rodnică.

Preşedintele-jucător Paul Ruja ne-a vorbit, pentru început, despre meciul pentru bronz cu Bucharest Warriors, pierdut cu scorul de 10-12, după ce bănăţenii s-au aflat la un moment dat în avantaj – 10-6:

„Nu pot da vina pe o cădere a noastră, problema a fost că ulterior nu am reuşit să remontăm, să mai înscriem. A fost ceva atât la nivel psihic, cât şi în plan fizic. Mai exact, am făcut deplasarea cu doar 24 de jucători, am avut un lot restrâns, iar aproape jumătate dintre aceşti băieţi s-au aflat la primul sezon al lor în fotbalul american, ba chiar am avut şi un debut în finala mică. Linia ofensivă a fost improvizată, au lipsit doi titulari din ea, aici n-am avut nici o schimbare, nu ştiu ce făceam dacă se accidenta cineva…

Cu toate acestea, a fost un meci strâns, am arătat coerenţă în joc dar şi faptul că începem să arătăm ca o echipă. Colegii noi au arătat că s-au integrat foarte bine, sperăm ca până anul viitor să-i învăţăm unele mici trucuri cu care să-şi completeze lacunele pe care le mai au, astfel încât în campionatul următor să arate altfel această echipă. Moralul este foarte ridicat, pentru noi contează mult că am reuşit să integrăm jucătorii noi şi că am creat spiritul de echipă necesar pentru a practica acest sport”. Din lotul actual va pleca sigur germanul Thobias Thiess.

El şi-a încheiat studiile în România şi se va întoarce acasă. Ruja ne-a dezvăluit că la Timişoara 89ers vor reveni cel puţin trei jucători importanţi din sezoanele trecute: „Vom avea trei reveniri pe care le aşteptăm de mult timp, oameni importanţi cărora le-am simţit lipsa în acest sezon. Ei nu ne-au putut ajuta fie din cauza unor accidentări, fie din motive personale.

Pe reşiţeni nu ne vom mai baza, dar sperăm ca ei să se înscrie în viitorul campionat”. Sezonul 2016 tocmai ce s-a încheiat şi Timişoara 89ers şi-a făcut deja planuri pentru anul următor. „Am perfectat patru trialuri, primul va fi la sfârşitul lunii august, iar ultimul – în a doua săptămână din octombrie.

În toată această perioadă vom recruta jucători noi în dorinţa de a aduce un suflu nou la echipă. Vom intra, apoi, într-o perioadă de pregătire intensă cu două cantonamente. Primul se va desfăşura la sfârşitul lunii octombrie, iar celălalt la mijlocul lunii februarie, ambele, probabil, la Băile Herculane.

Avem programate şi trei amicale. Pot spune că unul dintre ele va fi în deplasare la una dintre echipele importante din Europa! Cu acest prilej, ne-am propus să fim ca un burete şi să învăţăm cât mai multe de la adversarii noştri. În primăvară vom avea încă două meciuri.

De asemenea, vrem să începem să lucrăm intens cu grupe de copii, să ne asigurăm continuitatea, dar asta depinde şi de teren. Ne-am propus să ne găsim o suprafaţă de joc, am început un demers oficial pe lângă Primăria Timişoara şi Primăria Giroc în vederea alocării unor poziţii pe un teren pentru a ne desfăşura activităţile noastre – meciuri şi antrenamente”, ne-a mai spus preşedintele-jucător Paul Ruja.

Din staff-ul tehnic vor face parte în continuare Alexandru Klein şi Ricardo Gasulo. Rolul preparatorului fizic ar putea fi preluat de multiplul campion de powerlifting Bogdan Vaipan, preşedinte şi sportiv la clubul Timfortis.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns