PUNCT ~ CU ~ PUNCT /// DOT ~ TO ~ DOT, la Kunsthalle Bega

PUNCT ~ CU ~ PUNCT /// DOT ~ TO ~ DOT, la Kunsthalle Bega

Kunsthalle Bega are plăcerea de a găzdui prima vizită la Timișoara a muzeului nomad TRIUMF AMIRIA. Muzeul Culturii Queer, ca preambul pentru un set de expoziții TRIUMF AMIRIA LOVE LETTER TO… ce vor fi prezentate în decursul anului 2022.

Intitulată PUNCT ~ CU ~ PUNCT /// DOT ~ TO ~ DOT, intervenția produsă de TRIUMF AMIRIA. Muzeul Culturii Queer se dezvăluie în LONG EYE – cel mai nou format expozițional din cadrul spațiului de artă, un interstițiu prelung între fațada clădirii și spațiul BOX care aștepta de ceva timp să fie explorat și fructificat pentru artă.

Destinat spațiului interstițiu al Kunsthalle Bega, numele LONG EYE este o lucrare de artă imaterială creată de colectivul de artiști Apparatus 22 în seria BLANK AUGURI de nume și concepte care deja învăluie instituții de artă din România, Italia, Belgia, Slovacia.

Inspirat în egală măsură de universul utopic Suprainfinit creat și desfășurat de Apparatus 22 și de particularitatea acestui spațiu liminal, LONG EYE face referire la o potențială capacitate suprainfinitică a acestui spațiu de a prezenta artă ce poate cuprinde simultan nenumărate puncte și linii de legătură între vizibil, invizibil și nerostit. Mulțumiri speciale TRIUMF AMIRIA. Muzeul Culturii Queer, MNAC, add, Identity: Education și hotelul ibis Timișoara City Center.

Vernisajul are loc sâmbătă, 12 martie, începând cu ora 17 și include o sesiune performativă surpriză cu Apparatus 22, iar expoziția poate fi vizitată până în data de 5 mai 2022, de marți până sâmbătă între orele 12 și 18 la Kunsthalle Bega – Circumvalațiunii 10, Timișoara.

”Prin referința la acele puzzle-uri a căror imagine se conturează unind punctele, PUNCT ~ CU ~ PUNCT /// DOT ~ TO ~ DOT se dezvăluie ca un exercițiu de imaginație colectivă despre realități ~ identități ~ sensibilități queer prin intermediul a 7 lucrări: de la Cartea Schimbării – setul complex de instrucțiuni elaborate de Georgiana Dobre & Kjersti Vetterstad și colaboratorii lor pentru a stimula vizitatorii să încerce să se raporteze din perspective queer atât la cei din jur, cât și la propriul corp la instalația GLORY TO de Ștefan Botez despre visceralitatea dorinței queer, de la TRIUMF AMIRIA MANIFESTO un text-program fluviu, ultradens despre trecutul recent și posibile viitoruri pentru ce ar putea să fie un muzeu al culturii queer la selecția de 140 de Note Vizuale (2012 – 2019) ce dezvăluie perspectiva de imigrantă queer a artistei Alex Bodea, de la seria de postere și narative sound imaginate de de Apparatus 22 ca un omagiu îmbibat cu umor pentru plăceri neașteptate descoperite în primul an de pandemie ca parte a strategiei de supraviețuire și vindecare a traumei la instalația site-specific a lui Sebastian Moldovan – în egală-măsură un comentariu despre infrastructură, sistemul artei, dar și support system material și metaforic pentru un playlist queer de Rekabu sau la display-ul luminos KILOBASE BUCHAREST ce deconstruiește o critică legată de împrumutul de termeni din engleză în limbajul queer local.

CITEŞTE ŞI: „Casa, musafir în natură”, atelier la Școala Kunsthalle Bega

Lucrările calibrează experiența de vizitare între un sentiment de proaspăt ~ reminiscență ~ de potențial ce se așterne în viitor, între serios ~ jucăuș ~ extrem de necesar în aceste timpuri copleșitoare, între vulnerabilitate ~ împuternicire ~ răscolire permanentă”, transmit organizatorii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns