„Casa, musafir în natură”, atelier la Școala Kunsthalle Bega

„Casa, musafir în natură”, atelier la Școala Kunsthalle Bega

„Casa, musafir în natură”, atelier la Școala Kunsthalle Bega. Cum îți imaginezi că vor locui oamenii în viitor? Ar putea, oare, orașele noastre să se reîmprietenească cu natura? Cu siguranță.

Sunteți invitați să descoperiți, la Școala Kunsthalle Bega, proiecte îndrăznețe, experimente și soluții inovatoare ce ar putea modela lumea de mâine. Alături de arhitecții din echipa De-a arhitectura, participanții la atelierul „Casa, musafir în natură”, adresat copiilor de vârste curinse între 12 și 15 ani, vor avea ocazia să ne spună părerea lor și să contribuie la răspândirea ideilor pentru un viitor sustenabil.

Evenimentul, cu acces gratuit în limita a 20 de locuri, va avea loc sâmbătă, 12 martie, între orele 12 și 14,30, în spațiul Kunsthalle Bega, Calea Circumvalațiunii, nr. 10, Timișoara.

Asociaţia De-a Arhitectura, la invitația Stardust Architects, organizează în cadrul „Metabucătăriei”, workshop-ul „Casa, musafir în natură” format în jurul conceptului de sustenabilitate și, în mod particular, al celui de economie circulară. Explicarea termenilor se face în directă legătură cu exponatele instalației „Metabucătăria” și continuă cu prezentarea unor idei și soluții contemporane din domeniul arhitecturii și designului de obiect/materiale.

„Unul dintre obiectivele atelierului este conștientizarea legăturii dintre activitățile oamenilor și mediul natural, în acest context focalizarea atenției se va face pe responsabilitate și înțelegerea importanței cercetării, experimentării și inovației. Participanții vor avea ocazia să intervină cu propriile observații, completări sau întrebări referitoare la subiect pe parcursul prezentării.

În timpul aplicațiilor practice, copiii își vor testa și confrunta cunoștințele într-o manieră recreativă, astfel încât, la sfârșit, să rămână cu amintirea unei experiențe plăcute și cu un sentiment optimist în ceea ce privește viitorul (foarte mulți tineri suferă de anxietate în legătură cu problemele climatice și viitorul planetei).

Atelierul este îndrumat de arh. Maria Sgîrcea. Atelierul a fost creat de arh. Diana Dona și arh. Ioana Rizea.

Detalii despre Școala Kunsthalle Bega și expoziția „Cronicile viitorilor supereroi”, aici: https://www.facebook.com/DeAArhitectura/posts/4478368782247962.

Înscrierile se realizează pe platforma De-a arhitectura, aici: https://portal.de-a-arhitectura.ro/main/events/200/details, în limita celor 20 de locuri disponibile. Atelierul este GRATUIT.

Pentru a rezerva un loc este nevoie să vă faceți un cont pe platformă, cont care poate fi folosit ulterior pentru alte înscrieri.

Despre activitățile noastre aflați mai ușor și dacă vă înscrieți la newsletterul lunar Doza De-a arhitectura, pe siteul nostru, în partea de jos a paginii: http://www.de-a-arhitectura.ro/”, anunță organizatorii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *