Grapini, scrisoare deschisă adresată Patriarhului Kiril al Rusiei

Grapini, scrisoare deschisă adresată Patriarhului Kiril al Rusiei

În contextul devastatorului război din Ucraina, europarlamentarul Maria Grapini, membru în Grupul S&D, care a pledat, în numeroase rânduri, pentru calea diplomatică în vederea încetării cât mai rapide a focului și a riscului de a se mai pierde vieți omenești, a transmis, împreună cu mai mulți colegi din diferite grupuri politice ale PE, o scrisoare deschisă Patriahului Moscovei și al Întregii Rusii, Sanctitatea Sa Kiril.

Vă prezentăm, în continuare, scrisoarea deschisă trimisă Patriarhului Kiril al Rusiei:

“În calitate de reprezentanți aleși democratic ai cetățenilor Uniunii Europene, vă adresăm o solicitare urgentă de a vă angaja în eforturile de oprire a războiului din Ucraina. Suntem convinși că mesajul dumneavoastră către unitatea Biserici, pe care l-ați cerut, duminică, 27 februarie, nu poate fi realizat prin acțiuni militare sau prin anexarea forțată a teritoriilor.

Credința și credința religioasă sunt drepturile fundamentale ale omului și trebuie să se bazeze pe libertatea personală. Campania militară actuală a avut ca rezultat nu numai suprimarea libertății, ci și mulți morți și tragedii umane. Milioane de mame cu copii au fugit din casă de teama bombardamentelor și violențelor. Catastrofa umanitară este iminentă. Totodată, campania militară este însoțită de o cantitate uriașă de dezinformare, care are ca rezultat o lărgire a diferențelor între țări.

CITEŞTE ŞI: Zi decisivă pentru încheierea războiului din Ucraina. Negocierile vor avea loc în Turcia

Avem încredere că așa cum noi nu suntem indiferenți față de situația actuală, cu atât mai mult dumneavoastră, ca și creștin căruia i s-a dat responsabilitatea de la Dumnezeu pentru mântuirea atâtor suflete. Prin urmare, facem apel la dumneavostră să condamnați atacul militar al trupelor ruse asupra unei țări suverane și vărsarea de sânge fratricidă, contribuind, astfel, la calmarea situației, așa cum au făcut Patriarhul Bartolomeu I și Papa Francisc!”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Grapini, scrisoare deschisă adresată Patriarhului Kiril al Rusiei

  1. O aiureală, ceva în genul: „Mircea, fă-te că lucrezi!” Nea Kiril e rus până la proba contrarie, că niciodată nu se știe…, dar nu e Bartolomeu I, care se visează papă peste ortodocși. Iar ălălalt, chiar papă, dar la catolici, Francisc, să-și vadă de procese, că are scaunul său sfânt destule.

Lasă un răspuns