Protestele se extind. Angajații din poliție și penitenciare ies în stradă la Timişoara şi în alte oraşe

Protestele se extind. Angajații din poliție și penitenciare ies în stradă la Timişoara şi în alte oraşe.

Protestele se extind. Angajații din poliție și penitenciare ies în stradă la Timişoara şi în alte oraşe

Angajații din poliție și penitenciare, dar și militarii rezerviști, au anunțat că vor oganiza proteste în mai multe orașe din țară înainte de Crăciun. Ei solicită să fie respectate legile privind salarizarea și actualizarea pensiilor.

Angajații din poliție, penitenciare și militarii rezerviști declanșează proteste naționale. Joi, de la ora 12:00, vor fi mișcări de protest la București, Iași, Timișoara și Cluj-Napoca. Participanții se vor aduna în fața sediului Guvernului și la prefecturi.

Protestatarii susțin că nu solicită majorări de salarii sau pensii, ci respectarea legilor, așa cum au fost adoptate de Parlament.

CITEŞTE ŞI: Fostul deputat Cătălin Rădulescu, trimis în judecată pentru că ar fi obținut ilegal titlul de luptător cu rol determinant la Revoluţie

„Angajații și pensionarii din poliție, penitenciare și armată cer: aplicarea în integralitate a legii salarizării unitate (Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice) și actualizarea pensiilor militare conform prevederilor Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat”, scrie în comunicatul de presă semnat de mai multe organizații sindicale, conform Mediafax.

Proteste au organizat sau urmează să organizeze sindicatele din învățământ și de la CFR.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *