Video! Cel puţin 375 de morţi şi 500 de răniţi, în Filipine, după Taifunul Rai

Video! Cel puţin 375 de morţi şi 500 de răniţi, în Filipine, după Taifunul Rai

Cel puţin 375 de oameni au murit, iar alţi aproximativ 500 au fost răniţi, în Filipine, din cauza intemperiilor generate de Taifunul Rai, afirmă oficiali din cadrul serviciilor de intervenţie citaţi de BBC News.

Taifunul Rai a generat rafale de vânt de până la 195 de kilometri pe oră, devastând numeroase regiuni din Filipine, în principal zonele Siargao, Dinagat şi Mindanao. În unele regiuni s-au produs şi alunecări de teren cauzate de intemperii.

Bilanţul victimelor este de cel puţin 375 de morţi şi aproximativ 500 de răniţi, iar 56 de persoane sunt date dispărute. Circa 400.000 de oameni au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele.

Preşedintele Rodrigo Duterte a survolat cu un elicopter zonele avariate. Mii de militari şi pompieri au fost mobilizaţi pentru operaţiunile de salvare.

CITEŞTE ŞI: O femeie din Arad a ajuns la Urgență după ce a fost mușcată de doi câini Amstaff care au scăpat dintr-o curte

Guvernatorul Insulelor Dinagat, Arlene Bag-ao, a declarat că regiunea este devastată. „Recoltele şi ambarcaţiunile au fost distruse. Ne-am pierdut casele şi nu avem resurse suficiente de alimente şi apă”, a afirmat el, conform Mediafax.

Foto: New Straits Times


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *