Protest spontan al grefierilor timișeni

Personalul auxialiar de specialitate și conex din cadrul Tribunalului Timiș și a judecătoriilor arondate și-au întrerupt activitatea, miercuri, timp de o oră. Exceptând ședințele de judecată, unde nu s-a produs o conturbare semnificativă, arhiva, registratura și biroul de relații cu publicul au fost închise în acest interval orar.

Acțiunea s-a dorit a fi o formă de protest spontan, pe de-o parte împotriva atitudinii Ministerului Justiției față de această categorie profesională, pe de alta în semn de solidaritate cu nemulțumirile judecătorilor față de actualul sistem judiciar.

Protestul de miercuri al grefierilor din Timișoara se înscrie în seria de manifestări similare care au avut loc, recent, la nivel național, în mai multe instanțe din țară.

Grefierii sunt nemulțumiți și de faptul că încă nu le-a fost definitivat cadrul statutar, deși se lucrează la el din 2010, dar și de volumul prea mare de lucru, de condițiile improprii în care mulți dintre ei își desfășoară activitatea, precum și de orele suplimentare neremunerate.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Protest spontan al grefierilor timișeni

  1. DACA nu le convine salariul si volumul de munca sa isi de a demisia , este foarte simplu , poate se vor gasi altii , fabricile de diplome inca lucreaza , si asa salariile din acest sector de activitate sint exagerat de mari , fata de alte salarii , la arhiva si registratura nu au o zi pe saptamina program dupa masa , asa cum prevad normele europene ,

Lasă un răspuns