Protest pentru susţinerea DNA la Timişoara

protest Timisoara 4

În Piaţa Victoriei din Timişoara s-au adunat, duminică seară, circa 400 de manifestanţi, reuniţi într-un protest intitulat „DNA, noi suntem de partea ta”. Cei prezenţi sunt contestatari ai raportului prezentat de ministrul justiţiei, Tudorel Toader, care a culminat cu declanşarea procedurii de revocare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Timişorenii care au luat cuvântul au condamnat măsura propusă de Tudorel Toader şi i-au cerut preşedintelui Klaus Iohannis să nu îi dea curs. Nu a fost doar un protest pro-DNA. Ca de fiecare dată când s-a ieşit în stradă în ultima vreme, s-a scandat împotriva PSD, partidul aflat la guvernare fiind considerat principalul responsabil pentru atacurile la adresa justiţiei.

Alături de PSD, au fost făcute apeluri şi împotriva televiziunilor şi publicaţiilor care critică activitatea DNA. S-a scandat „Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, „Justiţie, nu corupţie”, „Rezistăm”, PSD, ciuma roşie”, „Refuz acest abuz”, cei care au luat cuvântul îndemnând lumea să strige cât mai mult, pentru a se încălzi.

Pentru ca atmosfera să se mai destindă, au existat şi unele pauze muzicale. Manifestarea de duminică seară a fost a doua de acest gen, după ce la Timişoara mai ieşiseră în stradă şi joi câteva sute de persoane, imediat după „celebrul” raport al ministrului justiţiei.

Au fost proteste şi în alte oraşe ale ţării – Bucureşti, Sibiu, Cluj-Napoca, Braşov sau Iaşi. În Capitală, în jurul orei 20, în Piaţa Victoriei erau în jur de 3.500 de oameni care scandau: „Codruţa, keep it up”, „Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, „Tudorele, fă ceva / Pleacă tu şi gaşca ta” şi „Tudorele, eşti un laş / Faci ce zice un borfaş”.

Foto: Constantin Duma


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Protest pentru susţinerea DNA la Timişoara

  1. Cati din cei care iasa in strada au fost la vot ? Daca mergeau nu am fi ajuns in aceasta situatie , asta va fi invatatura de minte pentru alegerile viitoare !

Lasă un răspuns