Protest la Termocentrala Mintia. Oamenii cer prezenţa premierului Viorica Dăncilă în judeţ

protest mintia

Aproximativ 150 de angajaţi ai Termocentralei Mintia, judeţul Hunedoara, au declanşat, miercuri, un protest spontan, nemulţumiţi de faptul că mai multe promisiuni guvernamentale nu au fost respectate. Oamenii cer prezenţa premierului Viorica Dăncilă în judeţ.

Preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iştoc, a declarat, pentru MEDIAFAX, că unii dintre angajaţii care protestează la Termocentrala Mintia au ieşit din schimbul trei.

CITEȘTE ȘI: Arme şi telefoane după gratii, în penitenciar

Oamenii s-au adunat într-un imobil şi în curte şi aşteaptă un răspuns din partaea guvernanţilor.

„Avem deja 150 de persoane care protestează. Au început cei din schimbul trei, deja au venit şi colegii din schimbul I şi cei de acasă. Activitatea de exploatare nu este întreruptă. Nemulţumirea lor e legată de promisiunile făcute de politicieni, de Guvern, în special cele făcute de premierul Tudose şi viceprimarul Viorel Ştefan, la finele anului trecut şi în primăvara lui 2018, când s-au aflat în vizită la Mintia.

CITEȘTE ȘI: La concurență cu studiourile de la Hollywood, laboratoarele DSP Timiș au creat un nou erou: SUPERDOCTORIȚA!

Au promis că Termocentrala Mintia va rămâne cu funcţionare pe cărbune, grupuri pe cărbune şi că se vor asigura veniturile necesare funcţionării în condiţii optime a termocentralei”, a spus Cristian Iştoc.

Potrivit acestuia, din toate promisiunile, Ministerul Energiei ”a promovat lichidarea” a cinci grupuri energetice şi trecerea unuia pe gaze naturale, până în 2024, Termocentrala Mintia având şase grupuri energetice.

CITEȘTE ȘI: VIDEO. Cele mai sexy femei din politică » Topul în care apare o imagine și cu Liviu Dragnea

”Cinci grupuri vor să le lichideze, încă nu sunt tăiate. Cerem prezenţa premierului Viorica Dăncilă pentru că cerem transparenţă la nivel guvernamental în aceste decizii, să ştie şi salariaţii dacă se închide.

Protestul spontan la Mintia este împotriva minciunilor guvernamentale, a promisiunilor politicienilor prin care se dădeau asigurări că la Mintia rămân două grupuri pe cărbune”, a spus preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.

În prezent, Termocentrala Mintia are aproximativ 770 de angajaţi.

Aceasta este sucursală a Complexului Energetic Hunedoara, care are în prezent peste 4.000 de salariaţi, scrie mediafax.ro.

FOTO: gddhd.ro

premii renasterea


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *