Protest la blocurile ANL

protest ANL

Chiriașii din blocurile ANL care nu există în mod oficial pe strada Miloia, pentru că Primăria Timișoara a uitat de autorizația de construire, au protestat joi după-amiază, organizând o petrecere „de rămas-bun”.

Prin intermediul acesteia, ocupanții celor 80 de apartamente încă neintabulate au dorit „să tragă un semnal de alarmă la adresa celor care nu înțeleg că noi nu suntem niște asistați sociali, ci familii de oameni care lucrează, plătesc taxe și impozite și care, tineri fiind, vor să fie buni cetățeni în țara asta și nu să emigreze”.

Protestul a fost autorizat și s-a desfășurat în zona Miloia, de la blocul B12 până la blocul B9. Tema principală a petrecerii-protest a fost „Alungat din țara mea”. Pe strada Miloia s-au strâns la eveniment în jur de 200 de persoane – chiriași ANL și familiile lor.

„Indolența și incompetența autorităților ne-au adus la limita răbdării. Protestăm într-un mod inedit, pentru a demonstra că prin măsurile pe care le iau ei, nu fac decât să ne împiedice să ne ducem viața în mod normal, să ne facem planuri de viitor și chiar să ne alunge din țară. După mai bine de șase ani, autoritățile refuză să pună în aplicare legea care permite familiilor chiriașe din blocurile ANL B8-B12 să achiziționeze apartamentele în care stau. Pentru că altfel s-ar pierde o importantă sursă de venit, cei peste 10.000 de euro încasați lunar de Primăria Timișoara din chiriile de la cinci blocuri pentru care nu a investit nici măcar un leu”, au declarat organizatorii protestului.

Problemele acestor blocuri datează încă dinainte de 2012, dar nu au fost rezolvate încă. Conducerea primăriei susține că mai sunt necesare câteva luni până când toate actele vor fi în regulă și se va putea începe vânzarea apartamentelor.

Foto: Adrian Pîclişan


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Protest la blocurile ANL

  1. Da de ce sa vi le vanda ? au fost construite sa ajute uni cetateni ptr o perioada limitata nicidecum sa vi le vanda voiua la preturi subventionate , daca aveti bani de cumparat proprietati mergeti la banca ca si noi toti nu asteptati sa vi se faca favoruri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *