Protecţia Consumatorilor declară război benzinăriilor Lukoil și Gazprom, precum și lanţului de magazine Berezka

veterinari

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a realizat acțiuni de control, într-o manieră unitară de abordare la nivelul întregii țări, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu de către operatorii economici care dețin: benzinăriile Lukoil și Gazprom, precum și lanțul de magazine Berezka.

”Situația cumplită pe care o traversează omenirea, la acest moment, ne face pe toți să punem umărul la orice formă de stabilizare a păcii. În puținele zile trecute de la declanșarea conflictului din țara vecină, am elaborat un plan, în vederea desfășurării unor acțiuni de control la operatorii economici care au o cât de mică legătură cu ceea ce trăim acum. Începând de astăzi, evaluăm activitatea Gazprom, Lukoil și a magazinelor ce comercializeaza produse importate din Rusia.

Vom încheia acțiunea când fiecare punct de lucru va fi așezat în ordine și va fi sanctionat acolo unde situația o cere! Deja am constatat că avem de dus și noi un război cu abaterile de la normele legale și de bun simț!”, a precizat Horia Constantinescu, președintele ANPC. La nivelul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș, în ultimele două zile, au fost verificate șase benzinării Lukoil și Gazprom, din Timișoara și județ.

Comisarii CJPC Timiș au constat nereguli, în urma acțiunilor de control și au aplicat amenzi contravenționale în cuntum de 29.500 lei.

CITEŞTE ŞI: Doi bătrânei şi-au donat pensiile la Crucea Roşie pentru a ajuta refugiaţii ucraineni

„Cele mai importante deficiențe depistate de echipele de control au fost: comercializarea unor produse în afara datei durabilității minimale; deficiențe de informare pe etichetele de produs sau ale raioanelor, referitor la elementele de identificare, caracterizare ale mărfurilor, la data durabilității minimale sau la prețul unitar, vitrine frigorifice neigienizate și murdare, pline de praf, mizerie și insecte moarte”, a explicat comisar-șef adjunct CJPC Timiș.iș Mihai Alin Gubandru.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Protecţia Consumatorilor declară război benzinăriilor Lukoil și Gazprom, precum și lanţului de magazine Berezka

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *