Doi bătrânei şi-au donat pensiile la Crucea Roşie pentru a ajuta refugiaţii ucraineni

Punctul de pensie crește cu 12,5%. Pensionarii cu bani puțini vor primi ajutoare din partea statului, iar persoanele cu handicap vor beneficia de încă o indemnizație

O familie de pensionari i-a impresionat, marţi dimineaţa, pe cei de la Crucea Roşie din Sibiu, pentru că au venit şi şi-au donat pensia ca să ajute refugiaţii din Ucraina, cei doi spunând că sunt prea în vârstă să meargă la graniţă, însă speră ca suma de 3.000 de lei să fie de folos celor care fug din calea războiului.

„În această dimineaţă (marţi n.r.), la noi, la Crucea Roşie a sosit o familie de pensionari din judeţul Sibiu, care ne-a impresionat incredibil. Au venit şi au donat o sumă considerabilă, 3.000 de lei, ceea ce pentru o familie de pensionari este mult şi au donat banii aceştia pentru refugiaţii din Ucraina, pentru cei care vor avea nevoie de ajutor. Mesajul lor a fost atât de simplu şi de clar: ‘facem asta, pentru că trebuie să facem asta acum, fiecare din ce putem şi cât putem’.

Ne-au lăsat fără cuvinte. De obicei suntem pregătiţi ca pensionarii care vin către noi să ne ceară ajutorul. Oamenii aceştia au venit şi ne-au donat, din puţinul lor, o sumă considerabilă şi ne-au impresionat profund şi le mulţumim. Nu au vrut să facem poze, nu au vrut să facem publicitate, dar ne-au impresionat foarte mult. Mulţumim mult!”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul filialei „Crucea Roşie” din Sibiu, Raluca Morar.

Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor ucraineni care şi-au părăsit ţara, Crucea Roşie Română lansează apelul umanitar „Umanitatea nu are graniţe”. Donaţiile pot fi făcute prin intermediul paginii de internet a Crucii Roşii Române: www.crucearosie.ro sau direct în conturile campaniei deschise la BRD Agenţia Piaţa Romană:

RO76BRDE410SV07590484100 (Lei)

RO12BRDE410SV31714694100 (Euro)

RO88BRDE410SV36413794100 (USD)

Imagine cu titlu ilustrativ / Foto: Cotidianul


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *