Propunerea OMS pentru România: 30 km/oră, viteza maximă admisă în orașe. Ce spun șoferii

Propunerea OMS pentru România: 30 km/oră, viteza maximă admisă în orașe. Ce spun șoferii

Dacă vi se pare că se circulă iar bară la bară, aflaţi că se poate şi mai rău. Tot mai multe oraşe europene limitează la 30 de kilometri la oră viteza maximă. Este o iniţiativă pe care Organizaţia Mondială a Sănătăţii ar vrea să o vadă şi în România, campioană la decese în urma accidentelor rutiere. Şoferii, în schimb, nici nu vor să audă de aşa ceva, potrivit observatornews.ro.

Șofer: ”E o glumă, nu? Văd că sunt foarte bogaţi în idei. Întrebare pentru OMS: cu maşinile ce facem? Revenim la căruţe cu cai sau cu măgari?”

În România, măsura e imposibil de aplicat, susţin experţii. Pe şoselele noastre cea mai mare problemă o reprezintă educaţia şoferilor.

Titi Aur, expert în siguranţă rutieră: ”Hai să mergem cu 5 la oră, vor fi şi mai puţine accidente. Când vrei să respecţi viteza, să mergi cu vitezele corecte şi te împing toţi din spate. Dacă tu mergi cu 50 de kilometri pe oră, camionul sigur stă în bara ta, te claxonează şi te înjură”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Propunerea OMS pentru România: 30 km/oră, viteza maximă admisă în orașe. Ce spun șoferii

  1.  Magari nostri se ieuropenizeaza mai greu,chiar fara scolarizare,pe bani obtin si driver ‘license. Asa ca nene Aur,  camionul n-are ce cauta in orase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *