Promisiuni de început de mandat

Recent învestit în funcția de primar al Timișoarei pentru al doilea mandat, Nicolae Robu a dat glas unor promisiuni enunțate, parțial, și în perioada anterioară, dar pe care le-a îmbrăcat în haine noi.

Timișorenii din zonele Soarelui, Buziașului și Lipovei ar urma să beneficieze de noi locuri de joacă, parcuri, stadioane, bazine de înot și terenuri de sport.

În perimetrul situat între biserica de pe bd. Liviu Rebreanu, strada Orion, Aleea Icar și Strada Aștrilor, există un teren al primăriei, cu suprafața de 7.000 de metri pătrați. „Vom amenaja locuri de joacă, acum este un parc acolo, dar unul doar cu iarbă și copaci.

Vom face o amenajare astfel încât să aibă o valoare de întrebuințare mai ridicată decât cea actuală”, a explicat Robu. Municipalitatea se află în curs de identificare a unei parcele care îi aparține, nu se află în litigiu și nici nu e revendicată, făcând parte dintr-un teren extins, cuprins între Liviu Rebreanu, Orion, Mareșal C-tin Prezan și AEM.

„Va trebui să parcurgem toată procedura – e inițiată demult, dar merge greu – pentru a ști exact care porțiune este a primăriei, să facem dezmembrarea și apoi un parc. Aproape e și cartierul Calea Buziașului, unde vom face acea amenajare complexă, în cadrul căreia vom construi un stadion, la început cu 5.000 de locuri și apoi extensibil până la 15.000 de locuri și parcuri.

Dar și cartierul Calea Buziașului este destul de dens, și Soarelui la fel, există o mulțime de case la sud de strada Mareșal C-tin Prezan și prin urmare e bine-venit încă un parc cu locuri de joacă și în acest perimetru”, a promis primarul.

Pentru ca locuitorii din nordul orașului să nu se simtă neluați în seamă, primarul a revenit cu planuri mărețe și pentru zona Calea Lipovei:

„Continuă procedura de pregătire a lansării proiectului de amenajare a unui loc de agrement cuprinzând bazin de înot acoperit, bazin de înot în aer liber, teren de tenis, teren trivalent (fotbal, baschet și handbal) și parc cu locuri de joacă pentru copii în Calea Lipovei. Vreau să-i asigur pe locuitorii din Calea Lipovei că vom face tot ce am promis acolo.

Acum avem terenul, ani de zile n-am putut face pentru că terenurile, pe care dânșii le văd acolo în zonă virane, nu sunt ale primăriei, am rezolvat problemele de proprietate în zona Strada Verde – Silistra, dar abia în 2017 vom putea avea lucrarea gata sau măcar parțial gata, depinde cum vor decurge procedurile de achiziție publică”.

Totul sună foarte bine, doar că sunt lucruri pe care parcă le-am mai auzit…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns