Proiectul de modernizare a centrului Reșiței este aproape de final

Proiectul de modernizare a centrului Reșiței este aproape de final

La Reșița se apropie de finalizare un proiect complex de revitalizare a zonei centrale a municipiului. Investiția în valoare de peste 50 de milioane de lei vizează în special extinderea și modernizarea zonelor pietonale, precum și a pistelor de biciclete. Prin proiect e urmărită reducerea deplasărilor cu autoturismul și promovarea transportului alternativ nemotorizat, prin măsurile luate, de modernizare sau creare de noi zone pietonale și piste pentru bicicliști, precum și de îmbunătățire a accesului la stațiile de transport în comun și a condițiilor de transfer între diferite mijloace de deplasare.

Proiectul are trei componente. Prima, deja finalizată, a vizat modernizarea zonei pietonale centrale a Reșiței, o legătură pietonală între stațiile viitorului traseu al tramvaiului – Piața 1 Decembrie 1918.

O altă componentă încheiată a cuprins modernizarea trotuarelor pe Bulevardul Revoluţia din Decembrie (Podul 7 Noiembrie – staţia de carburanți MOL). A rămas în lucru amenajarea de piste de biciclete şi alei pietonale pe străzile de legătură dintre arterele majore de circulaţie Bulevardul Revoluţia din Decembrie şi Bulevardul A.I. Cuza, pentru acces la staţiile de transport în comun (Cartierul Lunca Pomostului, străzile Gratz, George Enescu, Nicolae Titulescu, Nicolae Bălcescu, Bielefeld și Parâng), unde lucrările sunt executate în proporție de 70 la sută.

Data de finalizare a proiectului este, conform contractului, 30 iunie 2021. Valoarea totală a investiției, al cărei beneficiar este Primăria Municipiului Reșița, este de 52,5 milioane lei, din care 48,3 milioane lei provin dintr-o linie de finanțare nerambursabilă, în cadrul Programului Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *