Efectul vaccinului este mic. Românii se vor mai vaccina o dată în acest an, dacă nu se atinge pragul de 70% din populație vaccinată

Punct de vaccinare, deschis de luni pe Aeroportul Internațional Timișoara

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a fost întrebat cât durează efectul vaccinurilor împotriva COVID-19, el precizând că deocamdată se cunoaşte că aceste vaccinuri au eficienţă opt luni, conform stiripesurse.ro.

”Cunoaştem o perioadă de 8 luni în care nivelul răspunsului imun este cât se poate de bun, este relativ stabil, ceea ce ne face să putem afirma că acest timp de răspuns imun va fi mai mare de un an. Datele sunt colectate periodic. Odată cu trecerea timpului vom avea date exacte”, a mai declarat Valeriu Gheorghiţă.

Acesta crede că, dacă anul acesta avem o campanie de vaccinare împotriva COVID-19 reuşită, anul viitor nu va mai exista o a doua campanie de vaccinare.

”Eu cred că dacă vom avea o campanie reuşită de vaccinare în acest an, vom atinge acest prag de peste 70 la sută de persoane vaccinate, până în luna septembrie cu condiţia ca în acest timp să nu avem de-a face cu o nouă variantă virală care să devină dominantă”, a mai afirmat Gheorghiţă la Digi 24.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns