Proiectele medicale din Timiș, gata de „decolare”. Va exista un heliport pe acoperişul construcţiei ce va fi ridicată lângă Spitalul Județean Timișoara

Domeniul sănătăţii rămâne unul prioritar pentru administraţia judeţeană timișeană. Pe lângă realizarea unei noi maternităţi, va fi demarată şi construcţia unei alte clădiri, care va încorpora secţiile de mari arşi, terapie intensivă, precum şi unitatea de primiri urgenţe.

Această construcţie va fi amplasată pe vechea locaţie a heliportului din faţa Casei Austria şi va asigura un flux continuu cu diferite compartimente ale spitalului judeţean, astfel încât să existe o calitate superioară a actului medical.

Noua construcţie va permite o legătură cu clinicile de ortopedie, cu Casa Austria şi cu viitoarea construcţie a noii maternităţi, scurtând, astfel, timpii de reacţie în cazul unor intervenţii complexe.

Investiţia, realizată de către Ministerul Sănătăţii, cu finanţare de la Banca Mondială, are prevăzută şi realizarea unui heliport, care va fi amenajat pe acoperişul noii clădiri.

Activitatea unităţii de primiri urgenţe de la spitalul judeţean se va desfăşura în noua locaţie.

Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, speră ca aceste proiecte să contribuie la creşterea calităţii actului medical: „Mă bucur că Ministerul Sănătăţii vine alături de Consiliul Judeţean Timiş şi sprijină acest domeniu, de mare importanţă pentru cetăţeni.

Consider că realizarea maternităţii şi a acestei noi construcţii, la care se adaugă proiectele pe fonduri europene de la Centrul Oncogen şi realizarea ambulatoriului de la Spitalul Judeţean, vor duce Spitalul Judeţean la standarde europene, asigurând servicii medicale de calitate persoanelor din întreaga regiune”.

Pentru proiectul maternităţii, în maximum o lună va veni contractul de finanţare, iar la noua construcţie cu secţiile amintite, Ministerul Sănătăţii a demarat deja serviciile de consultanţă privind realizarea notei conceptuale, a studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic.

0 Comments

No Comment.