Campioana din Timiș. Judoka Alexandra Mazilu, medaliată cu aur la Cupa Europeană

alexandra mazilu

Judoka Alexandra Mazilu (19 ani) și-a mărit zestrea de medalii cu o nouă performanță notabilă.

Sportiva crescută și formată la Clubul Sportiv Școlar Lugoj, a urcat pe prima treaptă a podiumului de premiere, la categoria 78 kg, din cadrul Cupei Europene, rezervată juniorilor (U 21).

Competiția a fost găzduită de Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în perioada 11-12 august. Au fost prezenți peste 230 de judokani din 25 de țări, dintre care 77 au luptat la feminin.

premii renasterea septembrie

Alexandra Mazilu a făcut parte din delegația României, ce a avut în componență 33 de fete și 51 de băieți și a cucerit una dintre cele trei medalii de aur ale românilor. Judoka de pe Timiș a contribuit, prin rezultatul reușit, la locul II pe națiuni, obținut de țara noastră.

“Alexandra a luptat duminică și a câștigat toate meciurile. Este a doua Cupă Europeană pe care o câștigă. Anul trecut a luat aurul la competiția care a avut loc la Arad. Cupa Europeană reprezintă unul dintre criteriile de clasament european și mondial. Acum, din ce știu eu, Alexandra este pe locul 11 mondial și pe 6 european”, a spus Dinel Mazilu, tatăl multiplei campioane naționale și internaționale.

Alexandra Mazilu este componentă a lotului național din 2013.

Lugojeanca deține un palmares impresionant, cu numeroase medalii naționale, la toate nivelurile de vârstă și mai multe medalii internaționale, printre care  două medalii de bronz la Cupele Europene din 2013 și 2014, un aur la Cupa Europeană din 2017 și mai multe titluri balcanice.

Alexandra Mazilu a participat de trei ori la Campionatul European, edițiile 2014 și 2015, la cadeți și în 2016, la tineret și de șase ori la Campionatul Balcanic (cinci medalii balcanice de aur). În 2018 Mazilu a adunat o impresionantă salbă de medalii naționale și internaționale.

Cea mai valoroasă medalie națională este cea aur, de la seniori (a doua din carieră, consecutivă). La acest rezultat se adaugă aurul la nivelul de vârstă U21 și la nivelul de vârstă U23.

La Campionatul Balcanic, nivelul U21, organizat, în acest an, la Sibiu, Alexandra Mazilu a fost medaliată cu aur. În prezent Mazilu este studentă a Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Babeș-Bolyai, din Cluj-Napoca.

 

redesteptarea.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *