Proiectele europene vor genera o creştere masivă a locurilor de muncă într-o comună din Timiş. Valoarea totală a investiţiilor derulate ar putea ajunge chiar la 20.000.000 de euro!

giarmata 3

Comunităţile locale vor putea cunoaşte o emulaţie extraordinară, în cazul în care vor reuşi implementarea unor proiecte cu fonduri europene. Banii atraşi vor genera noi locuri de muncă, valabile pe perioada derulării proiectelor, iar salariile sunt extrem de motivante.

Astfel, pentru localităţile aflate în această situaţie, se pot înfiinţa compartimente speciale de lucru, formate dintr-un număr de la trei până la opt persoane. Locurile de muncă se înfiinţează prin decizii ale prefectului, la solicitarea primarilor şi pot fi valabile chiar timp de cinci ani, adică pe toată durata derulării proiectului respectiv.

Una dintre localităţile timişene în care este aşteptată o evervescenţă uriaşă este Giarmata, unde valoarea totală a proiectelor derulate ar putea ajunge chiar la 20 de milioane de euro! Astfel, doar din oportunităţile generate în cadrul PNDL 2, unde comuna a selectat 11 poziţii eligibile, ar putea fi atrasă suma de 53 de milioane de lei, ceea ce însemană bugetul Giarmatei din 2012 pentru 12 ani!

Citeşte şi: O timişeancă de 19 ani munceşte pe brânci şi are deja propria exploataţie zootehnică

Documentaţia pentru înscriere cuprinde realizarea mai multor investiţii, precum: extinderea şcolii generale, începută în 2008, dar abandonată într-un stadiu construit de doar zece la sută; extinderea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare în Cerneteaz şi în restul zonelor neacoperite din alte fonduri în Giarmata; amenajarea Drumului Comunal 58 Covaci-Cerneteaz-Giarmata-Ianova; amenajarea Drumului Comunal 61 Giarmata-Bencecu de Sus; realizarea unei baze sportive; trei proiecte de modernizare a iluminatului public (în Giarmata, Cerneteaz şi în noul cartier de case, ce cuprinde 510 locuinţe în Giarmata); modernizarea drumurilor şi trotuarelor în Giarmata.

Perspectivele sunt destul de optimiste, iar primarul Virgil Bunescu crede că implementarea acestor proiecte va genera o emulaţie care nu poate fi decât binevenită pentru comunitatea din Giarmata: „Sperăm ca mărirea salariilor angajaţilor, precum şi perspectiva de a implementa aceste proiecte, să fie destul de motivaţionale pentru cei care doresc să lucreze în comuna noastră”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns