Două noi bazine de înot, ambele acoperite, vor fi construite de primărie într-o localitate timişeană

Două noi bazine de înot, ambele acoperite, vor fi construite de primărie într-o localitate timişeană. Unul dintre ele va fi cu apă termală. Comunitatea are un ştrand modern, cu un bazin semiolimpic în aer liber, cu vestiare, grupuri sanitare şi saună. În sezonul estival, vizitatorii săi s-au bucurat de o apă termală binefăcătoare, care vine din străfundurile pământului la o temperatură de 42 de grade Celsius.

Potrivit primarului oraşului Deta, Petru Roman, în anotimpul cald, mai ales la sfârşit de săptămână, vin şi câte 1.000 de vizitatori, mulţi din Caraş-Severin, judeţul vecin.

De anul trecut se lucrează la construirea a încă două bazine cu apă, de dimensiuni mai mici, din care unul va fi cu apă termală. Ambele vor fi acoperite.

Citeşte şi: O timişeancă de 19 ani munceşte pe brânci şi are deja propria exploataţie zootehnică

„Lucrarea este finalizată în proporţie de 75 la sută şi până când vremea se va încălzi va fi încheiată”, a precizat Petru Roman. Potrivit analizelor fizico-chimice, apa termală de la Deta este indicată în tratarea reumatismului. Sonda de unde se extrage apa tămăduitoare aparţine primăriei Detei, terenul fiind achiziţionat în urmă cu câţiva ani.

„Am cumpărat 58 de metri pătraţi, suprafaţa necesară pentru extragerea apei termale, iar acum sonda este intabulată. În urmă cu o săptămână am semnat licenţa de exploatare. Suntem singura localitate din judeţul Timiş care deţine o astfel de licenţă”, a declarat Petru Roman.

„În ceea ce priveşte gazul de sondă, se doreşte utilizarea lui pentru a-l transforma în sursă de combustibil pentru cele trei grătare care vor fi puse la dispoziţia clienţilor ştrandului”, a mai precizat edilul-şef.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns