Proiecte de modernizare într-o comună din Timiş

Nevoia de modernizare a infrastructurii locale este mai mare sau mai mică în diversele comune ale județului Timiș. În ultimii ani, progresele făcute în această privință sunt de necontestat, dar, cu toate acestea, au mai rămas multe de făcut.

În cazul uneia dintre unitățile administrative importante cum este Biledul, atragerea de finanțări nerambursabile din toate sursele disponibile reprezintă singura cheie pentru această modernizare. De aceea, momentul actual ar putea fi considerat cel al proiectelor care așteaptă finanțare.

Dintre investițiile necesare, cea de la drumurile interioare ale localității face obiectul a două demersuri.

Un proiect de 6,3 kilometri și un altul de 15 kilometri sunt depuse pe două programe guvernamentale de finanțare și vizează asfaltarea străzilor. Un al treilea proiect se referă la drumurile agricole și prevede modernizarea unei lungimi a acestora de 10,5 kilometri.

La fel de necesară este și realizarea altor obiective cum sunt cele de reabilitare și construire de clădiri destinate învățământului sau sănătății populației. Astfel, sunt vizate pentru renovare imobilele școlilor și spațiile pentru preșcolari, dar se dorește și înființarea unei grădinițe cu program prelungit.

Edilii locali își propun, de asemenea, să construiască un dispensar nou, cu cabinete de medicină generală și stomatologice, dotate la standardele actuale.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns