Proiect pentru reducerea numărului de accidente, depus de un deputat timişean

marian cucsa

Președintele ALDE Timiș, deputatul Marian Cucșa, a ridicat problema semaforizării şi amplasării de bariere la toate trecerile la nivel cu calea ferată subiect încă de luna trecută, atunci când a și început demersurile pentru inițierea unui proiect de lege, pentru a stopa accidentele ce au loc anual din cauza lipsei unei semnalizări corespunzătoare. Acum, deputatul a depus proiectul de lege în parlament.

,,Anual, în România, mor sute de oameni nevinovați din cauza semnalizării necorespunzătoare. Este inadmisibil ca pe drumuri europene, drumuri județene și drumuri comunale, aceste treceri să fie semnalizate doar cu crucea Sf. Andrei. De asemenea, fie din cauza vegetației sau din alte motive ce țin de vizibilitate, șoferilor le este dificil să se asigure dacă vine un tren și astfel se produc accidente soldate chiar cu pierderi umane.

Semnalizarea corespunzătoare poate reduce accidentele cu minim 50 la sută. Acest proiect ține de normalitate, este necesar pentru a salva vieți și îmi doresc să fie implementat în timp cât mai scurt pentru a-și produce efectele benefice pentru toți participanții la trafic”, a declarat Marian Cucşa.

Potrivit datelor statistice, doar în Timiș, în 2016 au avut loc 60 de accidente de circulație în care au fost implicate trenuri, cauza principală fiind neatenția șoferilor la trecerile peste nivel cu calea ferată, treceri care sunt semnalizate doar cu indicatoare simple sau acustice.

Prezenta iniţiativă legislativă îşi propune stoparea accidentelor feroviare prin semnalizarea corespunzătoare a drumurilor publice la nivel cu cale ferată. Astfel, deputatul Marian Cucșa solicită ca Ministerul Transporturilor prin Societatea de Transport Feroviar de Călători CFR să se oblige să semnalizeze corespunzător drumurile publice la nivel cu cale ferată.

Totodată, inițiativa legislativă urmărește reducerea numărului ridicat de accidente rutiere soldate cu victime omenești care au loc pe drumurile publice în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *