Proiect fabulos, derulat de Aquatim la Timișoara

Proiect fabulos, derulat de Aquatim la Timișoara

Proiect fabulos, derulat de Aquatim la Timișoara

„Accesul la servicii de apă și canalizare înseamnă igienă, calitate sporită a vieții și condiții de trai mai bune.
Aquatim are în desfășurare mai multe proiecte finanțate din fonduri europene. Cu ajutorul banilor europeni putem să dezvoltăm infrastructura de apă și canalizare din județul Timiș. Cel mai mare proiect european aflat acum în derulare la Aquatim are o valoare totală de 239,5 milioane de euro, din care 180,4 milioane de euro fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană”, a transmis compania, pe pagina de Facebook.

Din această sumă uriașă, peste 10 milioane de euro sunt dedicate realizării unui sistem performant de valorificare a nămolului la Stația de Epurare din Timișoara. Contractul pentru realizarea acestuia a fost semnat anul trecut, lucrările fiind momentan în plină desfășurare. Hala care adăpostește sistemul a fost construită, urmează instalarea sistemului electric, apoi, la finalul lunii iulie, vor începe să vină utilajele și echipamentele. Întreaga structură va fi funcțională la începutul anului viitor, când va începe să și prelucreze nămolul.

Nămolul produs la Stația de Epurare din Timișoara (și nu numai, căci sistemul va primi nămol și de la stațiile de epurare din restul județului) va fi deshidratat până la 28% substanță uscată, după care va fi încărcat în noul sistem, unde in prima fază va fi din nou deshidratat până la 80% substanță uscată, iar apoi urmează transformarea substanței organice conținute de nămol, în gaz de sinteză.

CITEȘTE ȘI: Cele mai mici prețuri medii la apartamente în raport cu salariile au ajuns să fie în Timișoara

Acesta, prin ardere, generează energie termică refolosită în procesul de uscare a nămolului, pentru producere de energie electrică (300 de Kwh) și pentru încălzirea spațiilor tehnologice. Sistemul de valorificare energetică a nămolului va fi dimensionat pentru o cantitate de 1,16 tone de nămol substanța uscată pe oră, ceea ce înseamnă circa 91 tone de nămol deshidratat pe zi.

Sistemul va fi în circuit închis si complet automatizat, fiind autoterm. Astfel, instalația, după ce va fi amorsată, va putea funcționa fără aport de combustibil. Instalația va respecta toate cerințele legislației în vigoare atât la nivel național, cât și la nivel european.

Foto: Facebook / Aquatim


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *